EjendomsWatch

Regeringen klar til at droppe politiskole i Herning

Efter måneders ballade ser det nu alligevel ikke ud til, at regeringen kræver, at den kommende politiskole i Vestdanmark bliver placeret i Herning. Et andet krav fastholdes dog.

Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Thomas Borberg/Arkiv

Vestdanmarks nye politiskole bliver sandsynligvis ikke placeret i Herning, som regeringen ellers meldte ud i november 2016, skriver DR.

Beslutningen om at placere en nybygget politiskole i Herning medførte nemlig kritik fra flere af de andre partier, blandt andet hos Socialdemokratiet, hvor retsordfører Trine Bramsen anklagede regeringen for at lave en studehandel med Hernings Venstre-borgmester, Lars Krarup. Balladen får nu regeringen til at åbne op for andre beliggenheder.

"Vi synes, at skolen skal ligge i Herning, men hvis det er en sten på vejen for, at vi kan få en nybygget skole, som vi mener er det bedste for politiet, så må vi jo opgive det krav," siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ifølge DR.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har stået uforstående over for, at det var nødvendigt lave et nybyggeri, men det fastholder regeringen efter Rigspolitiets anbefalinger. Justitsminister Søren Pape Poulsen indkalder til nye forhandlinger mandag, hvor han håber, at opgivelsen af placeringen i Herning vil føre dem videre i processen.

Medie: Ny politiskole placeres i Herning

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor pensionsmidler tilflød både Horsens og Helsingør, en diskret fond solgte fra i København, MT Højgaard tabte penge, mens NCC købte op og hvor makkerparret bag Gefion Group uddybede deres forretningsmodel i et i interview med EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier