EjendomsWatch

Regeringen klar til at droppe politiskole i Herning

Efter måneders ballade ser det nu alligevel ikke ud til, at regeringen kræver, at den kommende politiskole i Vestdanmark bliver placeret i Herning. Et andet krav fastholdes dog.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg/Arkiv

Vestdanmarks nye politiskole bliver sandsynligvis ikke placeret i Herning, som regeringen ellers meldte ud i november 2016, skriver DR.

Beslutningen om at placere en nybygget politiskole i Herning medførte nemlig kritik fra flere af de andre partier, blandt andet hos Socialdemokratiet, hvor retsordfører Trine Bramsen anklagede regeringen for at lave en studehandel med Hernings Venstre-borgmester, Lars Krarup. Balladen får nu regeringen til at åbne op for andre beliggenheder.

"Vi synes, at skolen skal ligge i Herning, men hvis det er en sten på vejen for, at vi kan få en nybygget skole, som vi mener er det bedste for politiet, så må vi jo opgive det krav," siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ifølge DR.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har stået uforstående over for, at det var nødvendigt lave et nybyggeri, men det fastholder regeringen efter Rigspolitiets anbefalinger. Justitsminister Søren Pape Poulsen indkalder til nye forhandlinger mandag, hvor han håber, at opgivelsen af placeringen i Herning vil føre dem videre i processen.

Medie: Ny politiskole placeres i Herning 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier