EjendomsWatch

Tænketank foreslår højere boligbeskatning i storbyer

En øget boligbeskatning i storbyerne og lavere skat på boliger i yderområderne skal øge folks lyst til at bosætte sig i provinsen. Det foreslår tænketanken Cevea, skriver Jyllands-Posten.

Foto: /ritzau/Linda Johansen

Politikerne skal træde i karakter og gøre det mere attraktivt at bosætte sig i provinsen. Det mener centrum/venstre-tænketanken Cevea, som foreslår øget beskatning på boliger i storbyerne, skriver Jyllands-Posten.

Kasper Fogh, politik- og kommunikationschef i Cevea, forklarer, at der efter finanskrisen er sket en skævvridning, hvor boligprisstigninger i storbyerne har forgyldt boligejere, mens folk i yderområderne ikke har oplevet samme velstandsstigning.

Derfor foreslår Cevea blandt andet, at ejere af billige boliger, som typisk ligger på landet, bør betale mindre end 1 pct. i ejendomsværdiskat, som i dag er satsen for boliger med en værdi op til 3 mio. kr. Tilsvarende skal dyre boliger i storbyerne beskattes hårdere, mener tænketanken.

"Det vil være til gavn for Udkantsdanmark, og man kan undgå, at der kommer boligbobler i de store byer. Det vil også give et mere retfærdigt skattesystem," siger Kasper Fogh til Jyllands-Posten. Boligøkonomisk Videnscenter tvivler på, at forslaget vil øge aktiviteten i yderområderne.

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier