EjendomsWatch

Tænketank foreslår højere boligbeskatning i storbyer

En øget boligbeskatning i storbyerne og lavere skat på boliger i yderområderne skal øge folks lyst til at bosætte sig i provinsen. Det foreslår tænketanken Cevea, skriver Jyllands-Posten.

Foto: /ritzau/Linda Johansen

Politikerne skal træde i karakter og gøre det mere attraktivt at bosætte sig i provinsen. Det mener centrum/venstre-tænketanken Cevea, som foreslår øget beskatning på boliger i storbyerne, skriver Jyllands-Posten.

Kasper Fogh, politik- og kommunikationschef i Cevea, forklarer, at der efter finanskrisen er sket en skævvridning, hvor boligprisstigninger i storbyerne har forgyldt boligejere, mens folk i yderområderne ikke har oplevet samme velstandsstigning.

Derfor foreslår Cevea blandt andet, at ejere af billige boliger, som typisk ligger på landet, bør betale mindre end 1 pct. i ejendomsværdiskat, som i dag er satsen for boliger med en værdi op til 3 mio. kr. Tilsvarende skal dyre boliger i storbyerne beskattes hårdere, mener tænketanken.

"Det vil være til gavn for Udkantsdanmark, og man kan undgå, at der kommer boligbobler i de store byer. Det vil også give et mere retfærdigt skattesystem," siger Kasper Fogh til Jyllands-Posten. Boligøkonomisk Videnscenter tvivler på, at forslaget vil øge aktiviteten i yderområderne.

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier