EjendomsWatch

Jeudan køber ejendomme af Tryg for 655 mio. kr.

Ejendomsselskabet har dermed købt ejendomme for små halvanden mia. kr. i år, og selskabets portefølje har nået 21 mia. kr. (Opdateret)

Ejendommen på Bredgade 40-42. | Foto: PR

(Artikel opdateret 15. december kl. 15.50 med kommentar fra Jeudan-topchef Per W. Hallgren.)

Landets største børsnoterede ejendomsselskab, Jeudan, har købt ejendommene Bredgade 40, Bredgade 42 og Bredgade 45 i København for samlet 655 mio. kr., meddeler selskabet.

Jeudans adm. direktør Per W. Hallgren forklarer, at investeringen i ejendommene skal ses som et led i Jeudans langsigtede interesse i københavnerbydelen Frederiksstaden.

”Vi udbygger med købet af de tre ejendomme vores i forvejen pæne markedsandel (i alt 17 større ejendomme) i Bredgade. Samtidig er vi rigtig godt repræsenteret i de omkringliggende gader bl.a. Store Kongensgade, Amaliegade, Sankt Annæ Plads m.fl. Det er en meget bevidst strategi, fordi ejendommene har en god beliggenhed, der vil blive påvirket ganske positivt, når Metro Cityringen og ikke mindst metrostationen ved Marmorkirken er tilendebragt i løbet af kort tid” siger Per W. Hallgren i meddelelsen.

Over for EjendomsWatch uddyber han, at sælger af ejendommene, Tryg Forsikring, har sendt ejendommene i en budrunde, som Jeudan endte med at vinde.

Jeudans nye ejendomme i Bredgade rummer blandt andet Østre Landsret, Styrelsen for Forskning og Innovation samt Styrelsen for Videregående Uddannelser. I alt har de tre ejendomme et samlet areal på lidt over 18.000 kvm.

”Vi er tilfredse med, at vi fortsat udvider vores markedsandel og udvikler vores aktiviteter i det indre København. Vi opfatter os selv som en ejendoms- og servicevirksomhed, der er solidt forankret i den centrale del af hovedstaden. Vi vil gerne aktivt medvirke til, at byudviklingen i København sker på en måde, hvor der er plads til både borgere og erhvervsliv, og hvor det ikke mindst sker under hensyntagen til byens fine historie med de mange flotte ejendomme,” siger Per W. Hallgren.

Han siger til EjendomsWatch, at ejendommene formelt overtages et stykke inde i 2017 og at han ser roligt på, hvis udlejningssituationen skulle ændre sig.

Bl.a. har det været på tale, at Østre Landsret flytter ud. Men ifølge Per W. Hallgren "tager vi den derfra", hvis lejemål opsiges.

Områdets attraktive beliggenhed skal nok trække andre leje til, siger han.

Jeudan har i 2016 udover de tre nye ejendomme overtaget ejendomme for godt 800 mio. kr. Selskabets samlede investeringer udgør nu ca. 21 mia. kr.

Per W. Hallgren forklarer, at købet af de tre nye ejendomme ikke påvirker 2016-resultatet i Jeudan, der ventes at være et positivt resultat før kurs- og værdireguleringer på niveauet 600 mio. kr.

Jeudan-topchef: Pilen peger opad for vores ejendomsværdier

Jeudan-topchef skal skabe fremgang hos ejendomsadministrator

Jeudan-topchef gør klar til prisfald på ejendomsmarkedet i København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier