EjendomsWatch

Jeudan fastholder prognosen efter fremgang i driftsresultatet

Selve driften går frem hos ejendomsselskabet, mens kursreguleringer slår hårdt igennem på bundlinjen.

Foto: PR

Jeudan kom ud af tredje kvartal med resultater, der i store træk gav mindelser om samme periode sidste år, målt på de øvre linjer i regnskabet. Bundlinjen stikker dog noget ud på grund af kursreguleringer af gæld.

Omsætningen i årets første ni måneder steg til 936 mio. kr. fra 921 mio. kr., driftsresultatet, EBIT, voksede til 562 mio. kr. fra 540 mio. kr., mens bundlinjen i tredje kvartal alene blev forbedret til et plus på 22 mio. kr. fra et minus på 17 mio. kr. sidste år.

Desuden steg driftsresultatet før kurs- og værdireguleringer, EBVAT, som er den linje i regnskabet, Jeudans årsprognose tager udgangspunkt i, til 156 mio. kr. i seneste kvartal fra 133 mio. kr. sidste år.

Resultatet betegnes af Jeudan som tilfredsstillende og ventet, og for hele 2016 fastholdes forventningerne om et driftsresultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på 600 mio. kr. og en nettoomsætning på 1,2 mia. kr.

Længere nede i regnskabet viser Jeudans bundlinje for de første tre kvartaler et negativt resultat på 319 mio. kr. mod et plus på 417 mio. kr. i samme periode sidste år.

Årsagen er væsentlige negative kursreguleringer af koncernens gæld, hvilket dog er vendt rundt siden udgangen af september.

"Et faldende renteniveau i første til tredje kvartal 2016 medførte negative kursreguleringer af de finansielle gældsforpligtelser på 890 mio. kr. mod positive reguleringer på 115 mio. kr. samme periode sidste år. Opgjort per 15. november 2016 er den negative kursregulering forbedret med cirka 360 mio. kr.," hedder det i regnskabet, hvor Jeudan også fortæller om koncernens følsomhed over for renteændringer.

"Renteafdækning, der sikrer stabilitet i rentebetalinger og dermed medvirker til stabilitet i resultatudviklingen, er en central del af Jeudans strategi. Dette kan omvendt medføre udsving kursreguleringen af de finansielle gældsforpligtelser i perioder med store udsving i renteniveauet," skriver Jeudan.

En renteændring på bare 1 basispoint, eller 0,01 pct., udløser således en kursregulering af de finansielle gældsforpligtelser på 10,7 mio. kr.

Jeudan har per 30. september ikke vurderet, at der er ændringer i ejendommenes dagsværdi.

Generelt er appetitten på nyopførte boligejendomme i København-området samt ejendomme på Strøget i København dog ganske pæn, og Jeudan melder om pæne prisstigninger.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier