EjendomsWatch

Aarhus-iværksættere efterspørger kontorfællesskaber

Med åbningen af Lynfabrikken i Vestergade i 2002 fik Aarhus et af de første eksempler på et iværksætter- og kontorfællesskab. I dag er konceptet i kraftig vækst.

Foto: Colourbox

Venture Village Aarhus, Instant City, Opgangen og Play Hub.

Navnene på en række af de nye kontorfællesskaber i Aarhus er kreative, og det samme er de aarhusianske iværksættere, som ifølge JP Aarhus i stigende grad får øjnene op for fordelene ved at starte og drive virksomhed i fællesskab med andre.

"Der er stor efterspørgsel på at bo i såkaldte co-working spaces, fordi iværksættere i stigende grad ser værdien af at bo sammen med andre iværksættere og samarbejde på tværs af deres virksomheder," siger Jesper Christensen, udviklingskonsulent i Borgmesterens Afdeling, til JP Aarhus.

Der findes i omegnen af 40 kontorfællesskaber i Aarhus, og ifølge et notat fra Borgmesterens Afdeling i fjor er Aarhus den by i Danmark, hvor der blandt iværksættere og virksomheder er relativ størst søgning på at etablere sig i fællesskaber frem for enkeltstående kontorlokaler.

Globale virksomheder booker sig ind på kontorhoteller

DSB sparker liv i tomme stationsbygninger

Ny kontorejendom med god beliggenhed melder tæt på fuldt hus

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier