EjendomsWatch

Ekspert advarer mod faldgruber ved finansiering af nybyggeri

Mangel på viden om vigtigheden af at nybyggeri benævnes med den rette kategori kan forsinke udbetalingen af realkreditlån. Ved at sondre korrekt fra start kan bygherre undgå tvister og forsinkelser, påpeger advokat.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

Forsinkelse ved udbetaling af finansiering ved nybyggeri og tvister kan altsammen undgås, hvis der inden byggestart er styr på formaliteterne såsom, om det er nødvendigt at stille krav om endelig ibrugtagingstilladelse. Kravet om en fuldstændig ibrugtagningstilladelse er nemlig ikke altid nødvendigt. Det skriver Jesper Bøge Pedersen, partner i Bech-Brunn, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Opfordringen herfra er, at de involverede parter husker at overveje, om det er nødvendigt og hensigtsmæssigt at stille krav om endelig ibrugtagningstilladelse, og at de ikke blot stiller kravet for en sikkerheds skyld," skriver han.

I klummen redegør han for, at det ofte er tilfældet, at folk ikke er opmærksomme på sondringen mellem forskellige kategorier af byggerier.

"Kravet om ibrugtagningstilladelse stilles ikke sjældent i entreprisekontrakter og købsaftaler, når der er tale om byggerier af begrænset kompleksitet, hvor kommunen ikke udsteder en ibrugtagningstilladelse. Formelt set er de aftalte betingelser for udbetaling af pengene dermed ikke opfyldt – og kan ikke opfyldes. Særligt problematisk bliver det, hvis også realkreditinstituttet har stillet kravet om ibrugtagningstilladelse," skriver Jesper Bøge Pedersen videre.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier