Erhvervsudlejere snyder sig selv i opmålingen

Selv i nye erhvervsejendomme er kvadratmeterne ofte målt forkert, hvilket kan betyde at priserne ved handler eller lejekontrakter er forkerte. Men en ny dom fastslår, at udlejer selv må leve med konsekvenserne ved en fejloptælling.
Foto: PR
Foto: PR

"Bare ærgerligt, Sonnyboy," lyder ordene nærmest i en ny dom, der fastslår, at en udlejer ikke kan hæve huslejen, selvom en opmåling viser, at arealet er større end det, man troede, da lejekontrakten blev indgået.

Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Sagen tager sit udspring i, at advokatfirmaet Lund Elmer Sandager fik en ny udlejer, der foretog en ny opmåling af ejendommen. Her viste det sig, at advokatfirmaet havde mere end 300 ekstra kvadratmeter, hvilket den nye ejer af ejendommen, Norrporten, ønskede at få betaling for. En potentiel huslejestigning på ca. 1 mio. kr. om året. Det har de to parter diskuteret ved retten tre gange. Første gang fik Norrporten medhold, men de seneste to gange er det gået den anden vej.

"Det regelsæt, som i dag anvendes til at opgøre arealer, er tilbage fra 1983, og det stemmer ikke i alle tilfælde med den måde, der bygges på i dag. Moderne kontorbygninger har i langt højere grad indlagt fællesfunktioner for lejemålene i ejendommene. En opgørelse vil derfor kunne fortælle en fremtidig lejer, hvilke arealer som indgår i det samlede lejemål – eksempelvis fitness, fælles reception, kantine og mødelokaler. Udlejer vil også kunne anvende en sådan opgørelse til at differentiere sin leje alt efter hvilken arealtype, det drejer sig om," siger Lars Vognsen Christensen, der er partner og landinspektør i LE34.

Det vil selvfølgelig være muligt for Norrporten og Castellum, der opkøbte Norrporten tidligere i år, at indregne de ekstra kvadratmeter ved en genudlejning af deres ejendom på Kalvebod Brygge 39-41.

Castellum sælger ejendomme for over 3 milliarder

Castellum fortsætter sit ejendomsudsalg

Slut med Norrporten i Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også