EjendomsWatch

Medie: Pensionsselskab vil sælge ejendomme for milliarder

Danica Pension er i al hemmelighed ved at gøre klar til at sælge ejendomme og storcentre for et tocifret milliardbeløb, skriver medie.

Foto: PR

En af de største ejendomshandler i nyere tid er under opsejling. For ifølge mediet Insidebusiness arbejder Danica Ejendomme på et omfattende frasalg af både kontorlokaler og storcentre, der kan indbringe mere end 12 mia. kr.

Ifølge mediet skulle alene kontorlokalerne have en værdi på 2 mia. kr., mens de mange storcentre, der blandt andet omfatter Lyngby Storcenter, City 2 og Frederiksberg Center vil koste på den anden side af 10 mia. kr.

Direktør i Danica Ejendomme Peter Mering fortæller, at selskabet hele tiden er opmærksom på, at ejendomsporteføljen ikke får for stor slagside.

"Selvfølgelig er der en grænse for, hvor stor eksponering vi kan have inden for et enkelt felt, uanset om det er kontor bolig eller centre. Vi foretager derfor løbende en strategisk bedømmelse af vores risiko og tilpasser vores portefølje løbende. Men jeg vil ikke kommentere konkrete tiltag," siger Peter Mering til Insidebusiness.

Alt omkring salget skulle være hemmeligt, men mediet har alligevel erfaret, at det er ejendomsforvalteren Deas, der sidder sammen Danica og laver de sidste udregninger på lommeregneren, inden salget skydes officielt i gang.

Planen skulle i første omgang være, at Danica Ejendomme inviterer en eller flere investorer med ind som medejere af de 16 butikscentre fordelt over hele landet, som pensionsselskabet ejer.

Danica klar med redningsplan for skrantende shoppingcenter 

Danica-direktør tilfreds med ejendomsafkast i årets første ni måneder

Medie: Danica scorer stor gevinst på salg til hotelmilliardær

Danica melder hus forbi til flere storcentre

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier