EjendomsWatch

Postnord bygger 31.000 kvm lager i Køge

Postnord vil tjene penge på at drive lager for sine kunder. Det sker fra et lager, der opføres ved Køge.

Foto: PR

Mens mængderne af brevpost falder, arbejder Postnord på at tjene penge på andre forretningsområder.

Derfor har det statsejede selskab besluttet sig for at opføre et 31.000 kvadratmeter stort lager ved Køge for at øge sin markedsandel af den såkaldte tredjepartslogistik.

"Det går ud på, at vi tilbyder internetbutikkerne, at de kan have deres varer liggende ude hos os."

"Når der så løber en bestilling ind, plukker vi varerne ned fra lageret, pakker dem ned og sørger for, at de bliver sendt videre til distribution," siger Peter Kjær Larsen, der er adm. direktør i Postnord Danmark.

Løsningen betyder, at internetforretningerne kan koncentrere sig om markedsføring og salg af varerne, mens Postnord tager sig af logistikken.

"Butikkerne sparer samtidig nogle led, som igen sparer tid. Det betyder i praksis, at kunderne formentlig indtil midnat kan bestille varer, som så bliver leveret næste dag, uden at det koster ekstra."

"Det er ret unikt, og det tror vi rigtigt meget på," siger Peter Kjær Larsen. 

Lageret i Køge bliver en kopi af et tilsvarende lager, som Postnord driver i Helsingborg i Sverige.

"Vi er faktisk Nordens største virksomhed på det marked. I Sverige har Postnord en omsætning på otte mia. kr. på tredjepartslogistik.

"I Danmark ligger vi på et par mia. kr., men det håber vi selvfølgelig at hæve betragteligt med det her initiativ," siger Peter Kjær Jensen.

Lige ved siden af det nye lager, der skal ligge ved transportcentret i Køge, vil der senere blive opført en stor pakke- og godsterminal, så varerne hurtigt kan blive sendt videre herfra.

Begge bygninger skal efter planen tages i brug ved årsskiftet 2017/18.

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier