EjendomsWatch

Sweco forbedrer resultatet i Danmark markant

Rådgivningsvirksomheden, der sidste år overtog Grontmij/Carl Bro leverer sit bedste kvartalresultat nogensinde. Det danske marked bliver vurderet som godt, fremgår det.

Thomas Carlsson, koncernchef i Sweco. | Foto: PR

Rådgivningskoncernen Sweco, der i Danmark har rødder tilbage til ingeniørvirksomhederne Grontmij og Carl Bro, leverer sit hidtil bedste kvartalsresultat, meddeler selskabet.

Driftsindtjeningen (ebita) blev mere end fordoblet til 252 mio. svenske kroner (ca. 190 mio. kr.)

Integrationen af netop Grontmij går bedre end forventet, og Sweco forventer nu 20 pct. større synergier ved opkøbet, end ventet, skriver selskabet til Nasdaq Stockholm, hvor selskabet er børsnoteret.

I Danmark, hvor omkring 1100 er ansat, har Sweco oplevet 2 pct. organisk vækst og har rundet en mia. svenske kr. i omsætning — 1024 mio. svenske kroner (ca. 775 mio. kr.) — mens indtjeningen stiger endnu mere. Overskudsgraden løftes således til 5,3 pct. i årets første ni måneder mod sammenlignelige tal på 1,1 pct.

Selskabet vurderer det svenske marked som værende stærkt, mens markederne i Danmark, Norge, Vesteuropa og Centraleuropa bliver vurderet som "generelt gode." Markederne i Finland og Holland er fortsat udfordrede, fremgår det.

Selskabet vurderer markedet i Danmark som værende godt samlet set med udsigt til også at udvikle sig i fortsat positiv retning.

Generelt skriver selskabet i regnskabet, at markedet i byggebranchen samt ejendomssektoren er inde i en god udvikling, som dog er særskilt stærkere i de større byer.

Markedet for infrastruktur er stabilt med svagere efterspørgsel på vejkonstruktion, ligesom også efterspørgslen i vand- og energisektoren er stabil. Det fortsatte arbejde skal sikre en holdbar måde at forbedre lønsomheden i den danske virksomhed, fremgår det videre.

Nedslidt PFA-domicil skal jazzes op af Aarstiderne Arkitekter og Sweco

NCC bygger almene boliger til blinde og svagtseende

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier