EjendomsWatch

Underentreprenører overtager konkursramt boligudviklers byggeprojekter

El- og vvs-selskab arbejdede for Casa Futura, der er gået konkurs. Nu har selskabet sammen med en anden underentreprenør i stedet selv overtaget to igangværende projekter.

22 boliger i Koldkilde ved Elev nær Aarhus er blandt de boliger, som Casa Futura har stået bag. | Foto: PR

Silkeborg-direktør Hans Mortensen, indehaver af el-og vvs-forretningen Henning Mortensen A/S, har påtaget sig opgaven med at genoptage og færdiggøre Casa Futuras boligbyggerier i henholdsvis Hørning og Allerød, skriver Midtjyllands Avis. Begge steder har tingene ligget helt stille, siden konkursen i Jon Søbergs Casa-selskaber blev en realitet.

"Vi forsøger at fortsætte projekterne, så snart alt det juridiske er på plads. Vi er gået ind i det for minimere vores tab mest muligt, og desuden føler vi en forpligtelse, så beboerne får mulighed for at flytte ind som planlagt. I Hørning er det unge mennesker, som har købt hus," siger Hans Mortensen il Midtjyllands Avis.

Han forventer, at byggearbejdet kan genoptages i løbet af få dage. I Allerød er der tale om 23 boliger, hvoraf de syv er opført. I Hørning drejer det sig om 17 huse, hvoraf de otte forventes afleveret inden for fire-otte uger. De sidste ni vil stå klar til foråret, forudser Hans Mortensen, der er gået sammen med en anden underentreprenør, Varde-byggeselskabet Roust Træ, om at overtage byggerierne.

Ifølge Midtjyllands Avis forsøgte Bistået af erhvervsfolk i hovedstadsområdet forsøgte Jon Søberg — manden bag de krakkede Casa Futura-selskaber i Silkeborg — angiveligt at generobre kontrollen over to aktuelle byggeprojekter. Et af de bydende selskaber, Nova Futura A/S, har adresse på Lille Søgade 2 i Silkeborg, og blandt bestyrelsesmedlemmerne er Jon Søbergs hustru, Katty Busack, samt en Hannibal Busack Søberg.

Boligudvikler går konkurs efter regnskabssjusk

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier