EjendomsWatch

Boligudvikler går konkurs efter regnskabssjusk

Firma med 2000 opførte boliger bag sig og igangværende byggeaktiviteter i bl.a. Nordsjælland må trække stikket.

22 boliger i Koldkilde ved Elev nær Aarhus er blandt de boliger, som Casa Futura har stået bag. | Foto: PR

Silkeborg-firmaet Casa Futura, der udvikler, sælger og opfører boliger, er sammen med en række beslægtede selskaber erklæret konkurs.

Det fremgår af et konkursdekret, som Skifteretten i Viborg har afsagt 22. september.

Selskabet er ejet af Jon Søberg, Silkeborg.

Ifølge det seneste regnskab fra selskabet Casa Futura Sjælland, der blev aflagt i juni, overstiger den samlede gæld 17 mio. kr. og egenkapitalen var negativ med 1,7 mio. kr. pr. 31. december 2015.

Selskabets revisor, Martin Husted, tager dog forbehold for tallene:

"Vi har ikke været i stand til at fremskaffe tilstrækkelig dokumentation på adskillige væsentlige poster i regnskabet, da selskabets ledelse ikke har kunnet fremskaffe tilstrækkelig dokumentation," hedder det.

På den baggrund konkluderer revisor, at regnskabet "ikke givet et retvisende billede" af aktiver, passiver og finansiel stilling.

Casa Futura skriver om sig selv, at man siden 2004 har udviklet, solgt og opført boliger i en tidssvarende arkitektur og der er opført mere end 2000 boliger, primært i Østjylland.

"Vores købere er primært børnefamilier, og i Storkøbenhavn er det familier fra de centrale bydele i København, der vælger at flytte ud af byen for at have børnene i et familievenligt miljø," hedder på selskabets hjemmeside, som intet oplyser om konkursen.

Casa Futura har hidtil benyttet Realmæglerne til at sælge sine boligejendomme.

Ringer man til Casa Futura, mødes man af en telefonsvarer, der oplyser, at selskabet er gået konkurs, og at kurator er advokatfirmaet Kromann Reumert sammen med Bech-Bruun.

Husbygger gennem 40 år afværger konkurs i sidste sekund

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier