Boligportal har kurs mod fondsbørsen ad bagvejen

Boligportalen Boliga.com bliver muligvis blandt de aktiviteter, som ejeren, Euroinvestor, vil lægge over i selskabet Victoria Properties, som Euroinvestor netop har afgivet købstilbud på. Direktør er hemmelighedsfuld.
Foto: Mark Lennihan/ AP / Polfoto
Foto: Mark Lennihan/ AP / Polfoto

Den børsnoterede mediekoncern Euroinvestor, der blandt andet står bag Boliga.com og Udenombanken.dk, har netop fremsendt købstilbud på børsnoterede Victoria Properties, der er uden reelle værdier.

Om selskabet skal bruges til at huse boligsøgeportalen Boliga.com, vil direktøren i selskabet dog ikke ud med. Eller udelukke, for den sags skyld:

"Jeg kan desværre ikke sige meget andet end det, der fremgår af det tilbudsmateriale, vi har fremsendt. Det er rent lovgivningsmæssigt. Det skyldes, at der er tale om to børsnoterede selskaber, og hvis vi fremkommer med noget information, så skal markedet have det at vide samtidigt," siger Frederik Rovsing, adm. direktør i Euroinvestor.

Er planen, at Boliga skal over i selskabet særskilt?

"Den eneste plan, der er, er, at vi vil se på vores eksisterende aktiviteter og se, hvordan vi kan optimere værdien af dem og på den måde udnytte Victoria Properties som platform til det."

Så du kan heller ikke udelukke, at det ER det, der skal ske?

"Jeg kan ikke udelukke noget. Jeg kan kun henholde mig til det tilbud, som vi har offentliggjort og henvise til afsnittet Intentioner. Der er nogle juridiske restriktioner, der gør, at jeg ikke kan sige mere," siger direktøren.

"Webportaler på aktie- og boligmarkedet"

I afsnittet om Euroinvestors intentioner ved købstilbuddet står følgende:

"Euroinvestor ser et potentiale i at anvende Victoria Properties til optimering og drift af en eller flere af Euroinvestors nuværende aktiviteter. Det er således Euroinvestors intention, at selskabet vil få tilført én eller flere af Euroinvestors aktiviteter indenfor drift af online webportaler på aktie- og boligmarkedet, hvilket vil skabe attraktiv værdi i selskabet."

Det fremgår videre i købstilbuddet, at det er Euroinvestors forventning, at Victoria Properties' aktier fortsat vil være noteret på Nasdaq Copenhagen, men at selskabet "forventeligt vil skifte identitet i forbindelse med tilførslen af ny aktivitet."

Også ændringer af selskabets navn, strategi, formål og vedtægter er nævnt i intentionerne i købstilbuddet.

Det eneste, der lader til at forblive ved status quo, er, at selskabets hovedkontor fortsat vil være placeret i hovedstadsregionen.

Boliga en af flere portaler

I følge købstilbuddet har storaktionæren i Victoria Properties overfor Euroinvestor afgivet bindende skriftligt forhåndstilsagn om at ville acceptere købstilbuddet senest den sidste dag i tilbudsperioden, som udløber 12. oktober.

Aftalen indebærer, at Euroinvestor har mulighed for at erhverve samlet set 61 pct. af aktierne og stemmerne i Victoria Properties, hvis forhåndstilsagnene opfyldes.

Boliga er en platform til boligsøgning på nettet i Danmark, og har siden sin start lanceret en række ejendomsservices og portaler blandt andet tvangsauktions-sitet itvang.dk, selvsalgs-sitet Selvsalg.dk og leje-sitet Lejnu.dk. Indtjeningen i koncernen stammer fra lånesagsekspedition, annoncesalg, brugerbetalinger og fra salg af investor relations-services, oplyser Euroinvestor.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Photo: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende