EjendomsWatch

Euroinvestor fåmælt om køb af ejendomsselskab

Det børsnoterede selskabs adm. direktør vil ikke uddybe købsplanerne for ejendomsselskabet Victoria Properties. Hos ejendomsselskabet mener topchefen, at opkøbet er langt bedre for aktionærerne end den planlagte afnotering, selvom udspillet for aktieopkøbet ligger under kursværdien.

Chefen for Euroinvestor.com vil ikke uddybe, hvorfor det børsnoterede selskabs bestyrelse vil fremsætte et betinget frivilligt købstilbud til aktionærerne i det andet børsselskab Victoria Properties. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

"I Euroinvestor er vi også et børsnoteret selskab. Så alle informationer, som vi kommer til at offentliggøre om vores interesse i selskabet, kommer til at gå via Fondsbørsen. Det er kommandovejen, når man har den struktur, som vi har," siger Frederik Rovsing, adm. direktør i Euroinvestor, til Ritzau Finans.

"De her ting er lidt delikate, og vi ønsker i Euroinvestor altid at gøre tingene 100 pct. korrekt," påpeger han videre.

Victoria Properties luger ud i sidste rester

Alle aktionærer i Victoria Properties vil få tilbudt 0,43 kr. per aktie kontant for deres aktier, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fra Euroinvestor torsdag.

Onsdag lukkede aktien dog noget over det niveau i 3,46 kr., mens den torsdag er steget yderligere 12,7 pct. til 3,9 kr. efter nyheden om købstilbuddet.

Hvorfor skal aktionærerne sige ja til en købspris på 0,43 kr. per aktie, når den ligger noget højere nu?

"Igen. Det er ikke mit lod at sige, hvad selskabet skal være værd. Der bliver fremsat et tilbud, og så må aktionærerne tage stilling til det," forklarer Frederik Rovsing.

Prisen på 0,43 kr. per aktie svarer til en samlet pris på cirka 2 mio. kr. Og selv om det umiddelbart måske kan lyde som en lav pris, så kan det være en gevinst for aktionærerne, påpeger Frank Hansen, der er adm. direktør for Victoria Properties.

"Det, som kan være fordelen ved det her, er, at selskabet ikke skal afnoteres ved fondsbørsen ved en likvidation – hvilket ville have betydet for alle, at de ville have fået nul kroner for aktierne og dermed ikke de 2 mio. kr. Så uagtet, at det ikke er mange penge, er det flere penge end det nul, man ellers havde fået," siger Frank Hansen til Ritzau Finans.

Der er opnået bindende forhåndstilsagn fra storaktionærer i Victoria Properties om at ville acceptere købstilbuddet, således at Euroinvestor.com erhverver 61 pct. af aktierne.

"Tilbuddet er betinget af, at Euroinvestor.com opnår accept af tilbuddet fra aktionærer, der repræsenterer mere end 61 pct. af aktierne og stemmerne i selskabet, og at en række sædvanlige betingelser og vilkår, blandt andet vedrørende VP’s drift og balance, er opfyldt," skriver Euroinvestor.com.

Victoria Properties er tæt på at kunne lukke og slukke

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier