EjendomsWatch

Arkil plaget af problemprojekter og nedskrivninger

Underskud i seneste kvartal, men den basale driften går fint, siger topchefen.

Foto: PR

Hvis man regner de problemprojekter, der skæmmer Arkils regnskab for andet kvartal fra, så står koncernen tilbage med fremgang på driften.

Det fremhæver den adm. direktør for entreprenørselskabet.

"Vi har meget fokus på kerneforretningen, og vi har en positiv udvikling i Danmark, som faktisk er bedre på driften i år end sidste år, når den er justeret for vores problemramte projekter," påpeger Jesper Arkil over for Ritzau Finans.

"Ser vi fremadrettet på driften, så synes vi, at det går den rigtige vej," fremhæver han videre.

Koncernens primære driftsresultat (EBIT) blev i andet kvartal 2016 realiseret med minus 4,6 mio. kr. mod 33,9 mio. kr. sidste år.

Når det drejer sig om Arkils udenlandske markeder, har de svenske pipingaktiviteter oplevet øget aktivitet, mens der er tilbagegang på det tyske marked.

"Vi er bedre i Irland og Sverige end sidste år. Til gengæld er vi lidt nede i Tyskland. Samlet set er udlandet som ventet. Og så er fokus på, at driften udvikler sig positivt," forklarer Jesper Arkil.

De udenlandske aktiviteter har i andet kvartal 2016 realiseret en omsætning på 238,3 mio. kr. mod 259,1 mio. kr. sidste år, svarende til en tilbagegang på 8,0 pct.

"Der vil være lidt udsving, og vi skal huske, at vi er midt på året. Der er stadig en meget stor del af vores omsætning, som skal realiseres i andet halvår. Der er ingen tvivl om, at der skal være tryk på, og det er der også. Vi har en ganske pæn ordrebog frem til udgangen af året og fokuser på at få den afviklet bedst muligt," pointerer den adm. direktør videre.

Han påpeger samtidig, at der kan være forskydninger midt på året.

"Men vi har en forventning om, at vi kommer godt ud af det både herhjemme og i udlandet på den almindelige forretning," fremhæver han videre.

Selv om Arkil er godt kørende på det danske marked, er der da også her nye tider at forholde sig til for entreprenørfirmaet.

"Vi har i nogen tid nu konstateret et fald på investeringslysten på den statslige infrastruktur. Det skal til dels kompenseres af, at der lokalt og regionalt skal være en højere aktivitet fra eksempelvis kommuner eller forsyningsselskaber. Det kan vi se, at det er der. Derfor giver det god mening for os at arbejde videre med det. Det har vi en god position til. Det er det, der har vores særlige fokus fremadrettet," forklarer Jesper Arkil.

Han understreger, at det ikke betyder, at Arkil fravælger bestemte projekter af ren princip.

"Men vi er meget opmærksomme på at foretage den korrekte vurdering, inden vi kaster os ud i større projekter igen," understreger direktøren.

Arkil nedlægger enhed, nedskriver tre projekter og nedjusterer

Arkil-konsortium mister trecifret millionkontrakt hos Banedanmark

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier