EjendomsWatch

Ny portal kaster lys over ejerne af danske ejendomme

Ny onlineportal samler alle offentligt tilgængelige data om ejerforhold for bygninger i Danmark.

Informationerne er farvelagt i et mønster, der gør det muligt at se, hvilke matrikler der hører sammen. Foto: Lifa

En hurtig indtastning af en adresse et voila: matriklens ejerskabsforhold vil materialisere sig på computerskærmen. Det er en realitet med en ny onlineservice, der kortlægger alle offentligt tilgængelige data om ejerforhold for ejendomme i Danmark.

Det er Lifa Landinspektører, der står bag det virtuelle kort, der på denne vis øger gennemsigtigheden af, hvem der ejer hvad rundt omkring i landet.

"Alle, der arbejder inden for byggebranchen eller beskæftiger sig med køb og salg af jord og ejendomme, ved, at det tager tid, når man skal indhente viden om flere forskellige ejendomsforhold i en sag. Derfor har vi udviklet en løsning, som samler ejeroplysninger i et nemt og overskueligt oversigtskort," siger partner i Lifa, Lennart Hansen i en pressemeddelelse.

Letter det daglige arbejde

Kortet, der går under navnet Ejendomsviser.dk, ajourføres ugentligt, og informationerne henter landinspektørerne fra blandt andet ejendomsstamregistret, matrikel- og CVR-registret. Kortet er den første af sin slags, og Lifa Landinspektører spår i sin pressemeddelelse, at det vil lette arbejdet særligt for ejendomsmæglere, advokater, banker og landbrugsorganisationer, som hver dag bruger megen tid på at samle netop disse informationer.

"Ejendomsviser.dk viser alle ejendomme i hele Danmark med dertilhørende navn på ejeren af ejendommen. Vi har farvelagt informationerne i et mønster, der gør det muligt at se, hvilke matrikler der hører sammen. Dermed er det nemt for brugeren at overskue søgeresultatet og indhente alle de relevante informationer," siger Lennart Hansen i meddelelsen.

Ifølge ham giver kortet lynhurtigt et aktuelt overblik over de muligheder eller problemer, der findes omkring et specifikt areal.

"Med kortet kan en bygherre hurtigt se, hvem man skal kontakte i forbindelse med et anlægsprojekt. En potentiel køber af et stort landbrug vil nemt få adgang til oplysninger om, hvordan ejerforholdene ser ud for nabogårdene, hvis man har interesse i at opkøbe flere hektar jord, og ejendomsmæglere kan få et overblik over, hvem der er naboejere af en ejendom."

Kortet er frit tilgængeligt på adressen indtil oktober i år, herefter kræver det et abonnement at gøre brug af Lifas kortservice.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier