EjendomsWatch

Bestseller-rigmand tjener milliarder i schweizisk selskab

Anders Holch Povlsen, anden generation i tøjimperiet, fokuserer blandet andet på ejendomme i sit omfattende net af selskaber i alpelandet, når formuen skal forvaltes.

Anders Holch Povlsen (tv) har også investeret i den danske Formel 1-kører, Kevin Magnussen (med ryggen til). | Foto: Jan Sommer/Polfoto

Den sky tøjmilliardær Anders Holch Povlsen tjener styrtende på hemmelige forretninger i Schweiz, skriver Finans.

Det viser en gennemgang af Bestseller-rigmandens omfattende net af selskaber, der indeholder enorme værdier i blandt andet ejendomme, detailhandel, mode og tekstil.

Mange af selskabernes regnskaber indeholder sparsomme oplysninger, og det omfattende forretningsimperium er bygget op omkring selskaber navngivet med datoer.

Sidste år tjente selskabet, Bestseller United (Schweiz AG), der ligger helt uden for den kendte struktur i den danske modekoncern, 1,2 mia. kr.

Til sammenligning havde Bestseller-koncernen her i landet et overskud på 563 mio. kr.

Bestseller-stifter køber ejendom nær Amalienborg for 151 mio. kr.

Selskabet i Schweiz havde indtil juni 2016 c/o-adresse hos advokatfirmaet Klauser & Partner i Schaffhausen. Advokatfirmaet har blandt andet specialiseret sig i skatteret, og ifølge lektor i skatteret på Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt kan en mulig forklaring være, at virksomheden har flyttet licenser og rettigheder til Schweiz.

På den måde dirigeres en del af indtægterne til det skattegunstige land, hvor selskabsskatten kan komme helt ned omkring 10 pct.

"Det er der masser af virksomheder, som gør, og det er helt legitimt, hvis de er flyttet ud på det rigtige tidspunkt og til de rigtige værdier," siger Thomas Rønfeldt til Finans.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra såvel Bestseller som advokatfirmaet, der huser det schweiziske selskab.

Matas og Normal væbner sig til landsdækkende butikskrig

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier