EjendomsWatch

Matas og Normal væbner sig til landsdækkende butikskrig

Materialistkæderne har begge kig på at ekspandere især uden for de største byer. De satser dog på vidt forskellige strategier.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Klint

Både Matas og den nye konkurrent Normal agter at skrue op for indsatsen rundt om i landet. Det skriver Finans. Børsnoterede Matas med 290 butikker har ambitioner om både at opkøbe en række associerede butikker og samtidig ekspandere med et mindre antal nye, selv om kæden det seneste år har lukket fire butikker.

"Vi kigger på, om vi med et differentieret sortiment kan spille en ny rolle i de mindre byer. Matas vil gerne være i stand til sammen med de få andre tilbageværende at holde liv i de små handelssamfund. Folk kan jo reelt godt lide at komme i de små byer – frem for at altid at skulle til en storby for at købe ind," siger Terje List, adm. direktør i Matas, til Finans.

Discountkæden Normal, der har manden bag modegiganten Bestseller, Anders Holch Povlsen, som medejer, har nu 40 butikker. Ifølge adm. direktør Torben Mouritsen når kæden efter planen de 65-70 butikker inden årets udgang.

"Der er masser af muligheder i mindre provinsbyer også for vores koncept. Så det indgår klart i planerne for ekspansion, at vi også skal ud i landet. Samtidig er der selvfølgelig størst kundepotentiale i de allerstørste bysamfund. Så vi kigger i alle retninger," siger Torben Mouritsen til Finans.

Matas ser bedring forude efter skuffende kvartal

Købmænd frygter butiksdød på landet med ny planlov

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier