EjendomsWatch

Matas og Normal væbner sig til landsdækkende butikskrig

Materialistkæderne har begge kig på at ekspandere især uden for de største byer. De satser dog på vidt forskellige strategier.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Klint

Både Matas og den nye konkurrent Normal agter at skrue op for indsatsen rundt om i landet. Det skriver Finans. Børsnoterede Matas med 290 butikker har ambitioner om både at opkøbe en række associerede butikker og samtidig ekspandere med et mindre antal nye, selv om kæden det seneste år har lukket fire butikker.

"Vi kigger på, om vi med et differentieret sortiment kan spille en ny rolle i de mindre byer. Matas vil gerne være i stand til sammen med de få andre tilbageværende at holde liv i de små handelssamfund. Folk kan jo reelt godt lide at komme i de små byer – frem for at altid at skulle til en storby for at købe ind," siger Terje List, adm. direktør i Matas, til Finans.

Discountkæden Normal, der har manden bag modegiganten Bestseller, Anders Holch Povlsen, som medejer, har nu 40 butikker. Ifølge adm. direktør Torben Mouritsen når kæden efter planen de 65-70 butikker inden årets udgang.

"Der er masser af muligheder i mindre provinsbyer også for vores koncept. Så det indgår klart i planerne for ekspansion, at vi også skal ud i landet. Samtidig er der selvfølgelig størst kundepotentiale i de allerstørste bysamfund. Så vi kigger i alle retninger," siger Torben Mouritsen til Finans.

Matas ser bedring forude efter skuffende kvartal

Købmænd frygter butiksdød på landet med ny planlov

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier