EjendomsWatch

DSB napper shoppingcenter fra Danica og Nordea

Shoppingcentret på Københavns Hovedbanegård kommer tilbage på DSB's hænder. Metroforbindelse gør centret ekstra attraktivt.

Foto: Karsten Bidstrup/Polfoto

En heldigt timet købsklausul fra 1994 kommer nu til at skæppe i kassen hos DSB Ejendomme, der med virkning fra oktober overtager forretningscentret på Københavns Hovedbanegård, skriver Berlingskes annoncetillæg Ejendomme.

Pladsen i midten af banegårdshallen blev dengang lejet ud til Difko, som opførte det, der i dag kaldes Hovedbanens Shoppingcenter, og udlejes til kiosker, restauranter og butikker. De nuværende ejere af centret er Nordea Ejendomme og Danica. Lejeaftalen udløber med udgangen af september, og den bliver ikke forlænget. DSB Ejendomme benytter således en klausul til at købe selve centeret og overtage lejekontrakterne med de handlende.

Hvad man imidlertid ikke forudså i 1994 var, at Hovedbanen også ville få en metrostation i 2018. Den forventes at øge antallet af rejsende, og dermed kundeunderlaget, med hele 80 pct.

Jes Transbøl, direktør i DSB Ejendomme, ønsker ikke at oplyse, hvad selskabet betaler i handlen. Men ifølge artiklen drejer sig om "et pænt, trecifret beløb." 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier