EjendomsWatch

DSB napper shoppingcenter fra Danica og Nordea

Shoppingcentret på Københavns Hovedbanegård kommer tilbage på DSB's hænder. Metroforbindelse gør centret ekstra attraktivt.

Foto: Karsten Bidstrup/Polfoto

En heldigt timet købsklausul fra 1994 kommer nu til at skæppe i kassen hos DSB Ejendomme, der med virkning fra oktober overtager forretningscentret på Københavns Hovedbanegård, skriver Berlingskes annoncetillæg Ejendomme.

Pladsen i midten af banegårdshallen blev dengang lejet ud til Difko, som opførte det, der i dag kaldes Hovedbanens Shoppingcenter, og udlejes til kiosker, restauranter og butikker. De nuværende ejere af centret er Nordea Ejendomme og Danica. Lejeaftalen udløber med udgangen af september, og den bliver ikke forlænget. DSB Ejendomme benytter således en klausul til at købe selve centeret og overtage lejekontrakterne med de handlende.

Hvad man imidlertid ikke forudså i 1994 var, at Hovedbanen også ville få en metrostation i 2018. Den forventes at øge antallet af rejsende, og dermed kundeunderlaget, med hele 80 pct.

Jes Transbøl, direktør i DSB Ejendomme, ønsker ikke at oplyse, hvad selskabet betaler i handlen. Men ifølge artiklen drejer sig om "et pænt, trecifret beløb." 

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier