EjendomsWatch

Kæder vil investere massivt i nye kæmpebutikker

Den nye planlov gør det lettere at bygge store varehuse, og det er flere butikskæder klar til at udnytte. To kæder melder sig på banen og vil investere op mod en mia. kr.

Jesper Boysen, adm. direktør i elektronikkæden Power | Foto: PR

En del af de reguleringer, der hidtil har stået i vejen for kæmpebutikker og store varehuse, bliver fjernet med den nye planlov, som et flertal på Christiansborg blev enig om i sidste uge.

Og det er flere butikskæder klar til at udnytte, skriver Dagbladet Børsen.

"I Power eksploderede vi fuldstændigt over, at regeringen er nået til enighed. Det er lige før, at jeg stadig har tømmermænd, efter planloven blev vedtaget, for champagneflaskerne sprang simpelthen," siger Jesper Boysen, adm. direktør i elektronikkæden Power, til Børsen.

Den nye planlov fjerner størrelsesbegrænsningen for udvalgsvarehuse. I dag må de maksimalt må være 2000 kvadratmeter med mindre byen har flere end 40.000 indbyggere. Derudover må varehuse placeres over alt, så længe kommunerne godkender det.

Også Karsten Pedersen, adm. direktør i autobutikskæden Biltema, melder om planer om yderligere investeringer i store varehuse.

Ifølge Børsen vil de to kæder samlet investere op imod en mia. kr. i nye kæmpebutikker.

Power har i dag fire varehuse i Danmark, men planen er, at kæden skal op på 28. Biltema vil åbne 10-15 butikker over de næste fem år. I dag har kæden syv.

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Coop og mindre butikker fryder sig over ny planlov

Ny planlov beskytter kysterne og sikrer almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier