Ejendomsmatador idømt fængselsstraf for at stjæle strøm

Udlejer af ejendomme og lejligheder med fokus på Odense og København blev fredag idømt 30 dages betinget fængsel ved Retten i Odense, hvor han var tiltalt for privat tyveri af strøm. Han har tidligere været indblandet i retssag.
Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Gruppen. | Foto: Carsten Andreasen/Polfoto
Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Gruppen. | Foto: Carsten Andreasen/Polfoto

Efter at have voteret i en lille halv times tid nåede domsmandsretten i Retten i Odense frem til, at Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Gruppen, er skyldig i strømtyveri og idømmes en straf på betinget fængsel i 30 dage. Frederik Barfoed har omgående anket dommen til frifindelse ved landsretten. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Frederik Barfoed var tiltalt for at have sat en såkaldt "lus" eller "kortslutter" på sin elmåler i kælderen ved hans private villa, så Energi Fyn mistede en indtægt anslået til knap 38.000 kr. fra februar 2013 til juli 2015.

Det har han hele tiden nægtet, og han forklarede i retten, hvordan elinstallationerne i den nævnte periode var blevet ændret og udvidet, blandt andet for at kunne klare det store strømforbrug til blandt andet elevator og parkeringskælder.

I retten med far

Frederik Barfoed er kendt som en af Odenses største udlejere, og derfor nævnte hans forsvarer i proceduren da også, hvorfor Frederik Barfoed med en ganske betragtelig indkomst skulle stjæle strøm for ca. 10.000-15.000 kr. om året, som stadig ville være meget lidt i det samlede elforbrug for hans private ejendomme.

Ejendomskoncernen Barfoed Gruppen har hovedsæde i Odense. Frederik Barfoed var sammen med sin far, Rolf Barfoed, anklaget for bedrageri tilbage i 2006 i en sag om forsikring af Barfoed Gruppens lejemål. Her blev Frederik Barfoed også idømt en betinget fængselsdom.

Ifølge Barfoed Gruppen er de primære investeringsobjekter velbeliggende boligejendomme i de større byer i Danmark med den hidtil største koncentration i Odense. Inden for erhvervsejendomme fokuserer koncernen på Storkøbenhavn.

Fynsk ejendomsmatador retter kikkerten mod København

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også