EjendomsWatch

Penge at hente ved at sælge og leje tilbage

Løsninger med at sælge og leje tilbage er ikke usædvanlige i ejendomsbranchen, da det kan frigøre kapital for virksomheden og minimere risici. Men man skal holde tungen lige i munden, mener ejendomsadvokat.

Danske Bank solgte i marts sine hovedsædebygninger ved Holmens Kanal i København i en Sale & Lease Back-handel. Den nye ejer er det britiske livsforsikringsselskab Standard Life.

Når kapital er en knap ressource hos en virksomhed, er det oplagt at se på, hvor man kan frigøre økonomiske ressourcer, så disse kan bruges mere optimalt eller investeres. Derfor vælger mange virksomheder at sælge deres til tider dyre domiciler og flytte til noget billigere for på den måde at frigøre den kapital, som ligger i murstenene.

Ud fra et juridisk synspunkt bør en sale and lease back-aftale ikke være kompliceret, da man har en sælger og en køber, som indgår en købsaftale, og derefter har man en ejer og en lejer, der skal indgå en lejekontrakt. Men så enkelt er det alligevel ikke altid.

Thomas Ulrik, partner i advokatfirmaet Gangsted-Rasmussen

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier