Belægningen falder på luksushoteller i London

Frygten for terror får verdens rigeste til at droppe ture til London, og i forretningsverdenen afventer man Storbritanniens afstemning om EU. Det går ud over hotellerne.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP/POLFOTO/Arkiv
Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP/POLFOTO/Arkiv

Belægningen på Londons dyreste hoteller er på det laveste niveau siden 2009. I de første tre måneder af året var belægningsprocenten på 65, fremgår det af tal  fra udbyderen STR i en artikel, der er skrevet af Bloomberg News og bragt i Børsen Lørdag.

Det er en nedgang fra 70 pct. sidste år, og faldet skyldes ifølge artiklen politisk uro. Dels er London ramt af terrorfrygt efter angrebene i Bruxelles og Paris, hvilket får mange velhavere til at holde sig væk.

Dels holder Flere rige russere sig væk på grund af nedgangen i den russiske økonomi, og dels er erhvervskunderne afventende i forhold til, om Storbritannien stemmer for at forlade EU ved afstemningen den 23. juni.

Nedgangen har dog endnu ikke afholdt investorerne fra at poste penge i London-hotellerne. Londons hoteller er vurderet til 4,1 mia. pund, svarende til omtrent 13 mia. kr., og de skiftede hænder cirka 250 pct. oftere end året før.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også