EjendomsWatch

Mærsk-mand skal styre Danmarkshistoriens største anlægsprojekt

Sund & Bælt Holding, der er moderselskab for Femern A/S, har fundet afløseren for bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen.

Det bliver den tidligere, mangeårige direktør i A.P. Møller-Mærsk, Peter Frederiksen, som bliver ny bestyrelsesformand for det statsejede Sund & Bælt Holding, oplyser Transport- og Bygningsministeriet.

Dermed får han en central rolle for at få virkeliggjort tunnelforbindelsen mellem Danmark og Tyskland, som efter flere udskydelser nu tegner til at blive færdig omkring 2028-2030.

"Jeg er glad for, at vi med Peter Frederiksen har fået en formand, som gennem sit arbejde i Hamburg Süd og A.P. Møller–Mærsk har et indgående kendskab til transportmarkedet og hermed til vigtigheden af transportkorridorer mellem Danmark og Tyskland, tyske forhold og til betydningen af international samhandel," hedder det i en kommentar fra transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

I alt fire nye medlemmer

Udover Peter Frederiksen udnævnes tre nye bestyrelsesmedlemmer. Ny næstformand bliver tidligere direktør i Velux og Topsil, David P. Meyer. Indtil næste år får Sund & Bælt således to næstformænd, da den nuværende, tidligere minister Carsten Koch, fortsætter, indtil hans udnævnelsesperiode udløber.

Nye ansigter er også økonomidirektør i Harboes Bryggeri, Ruth Schade, samt Lene Lange, der er partner i advokatfirmaet Lett.

"Bestyrelsen får nu fire nye medlemmer, som skal være med til at lede selskabet i forbindelse med de udfordringer, som Sund & Bælt står overfor. Her tænker jeg særligt på Femern-projektet," hedder det fra ministeren.

"Samlet får bestyrelsen en stor viden også om tyske forhold, hvilket vil være en fordel i arbejdet med Femern-projektet. I det hele taget får bestyrelsen nu nye kompetencer af juridisk og økonomisk/finansiel karakter," fortsætter han.

Nuværende bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen meddelte tidligere i år, at han ville fratræde, oplyser ministeriet.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier