EjendomsWatch

Mærsk-mand skal styre Danmarkshistoriens største anlægsprojekt

Sund & Bælt Holding, der er moderselskab for Femern A/S, har fundet afløseren for bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen.

Det bliver den tidligere, mangeårige direktør i A.P. Møller-Mærsk, Peter Frederiksen, som bliver ny bestyrelsesformand for det statsejede Sund & Bælt Holding, oplyser Transport- og Bygningsministeriet.

Dermed får han en central rolle for at få virkeliggjort tunnelforbindelsen mellem Danmark og Tyskland, som efter flere udskydelser nu tegner til at blive færdig omkring 2028-2030.

"Jeg er glad for, at vi med Peter Frederiksen har fået en formand, som gennem sit arbejde i Hamburg Süd og A.P. Møller–Mærsk har et indgående kendskab til transportmarkedet og hermed til vigtigheden af transportkorridorer mellem Danmark og Tyskland, tyske forhold og til betydningen af international samhandel," hedder det i en kommentar fra transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

I alt fire nye medlemmer

Udover Peter Frederiksen udnævnes tre nye bestyrelsesmedlemmer. Ny næstformand bliver tidligere direktør i Velux og Topsil, David P. Meyer. Indtil næste år får Sund & Bælt således to næstformænd, da den nuværende, tidligere minister Carsten Koch, fortsætter, indtil hans udnævnelsesperiode udløber.

Nye ansigter er også økonomidirektør i Harboes Bryggeri, Ruth Schade, samt Lene Lange, der er partner i advokatfirmaet Lett.

"Bestyrelsen får nu fire nye medlemmer, som skal være med til at lede selskabet i forbindelse med de udfordringer, som Sund & Bælt står overfor. Her tænker jeg særligt på Femern-projektet," hedder det fra ministeren.

"Samlet får bestyrelsen en stor viden også om tyske forhold, hvilket vil være en fordel i arbejdet med Femern-projektet. I det hele taget får bestyrelsen nu nye kompetencer af juridisk og økonomisk/finansiel karakter," fortsætter han.

Nuværende bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen meddelte tidligere i år, at han ville fratræde, oplyser ministeriet.

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier