EjendomsWatch

Det sker på denne uges Mipim-messe set med danske briller

Den danske ejendomsbranche er godt repræsenteret på den verdens største ejendomsmesse, som løber af stablen i Cannes i Sydfrankrig. Udover tre byggeprojekter kan et dansk start-up og erhvervspartnerskabet Greater Copenhagen-initiativet ende med fine priser.

Filmbyen Cannes vil de næste fem dage summe af folk fra den internationale ejendomsbranche. Også den danske ejendomsbranche er i år stærkt repræsenteret.

Og det er stedet, man skal være tilstede, hvis man har med ejendomme at gøre. Med over 21.000 repræsentanter fra den internationale ejendomsverden slår Mipim sit navn fast som verdens største ejendomsmesse. Rammerne for Mipim er Cannes’ Festivalpalæ  - og den nærliggende Croissette, som de fleste nok bedst kender fra den store franske filmfestival.

Tirsdag 15. marts kl. 11-12.30 i Green Room er adm. direktør Jonas Ørting fra virksomheden Simpliture et af de udvalgte start-ups, der kæmper om at vinde Mipims Startup Competition. De udvalgte online-virksomheder er udpeget til at være fremtidens game changere i ejendomsbranchen. Simpliture er en parkeringsapp, der vil kunne gøre det meget nemmere at betale for parkering i shoppingcentre.

Onsdag findes vinderen i den store finale, som afholdes kl. 14.30-16.00 i Grand Auditorium.

Torsdag 17. marts kl. 11-12.30 er grundlægger af arkitektvirksomheden 3XN, Kim H. Nielsen, og Ingvar Sejr Hansen, kontorchef i Kontor for Byudvikling i Københavns Kommune, begge på scenen i eventen "Housing the World", som finder sted i Blue Room. Her vil man gå bagom den seneste udvikling på boligmarkedet i et højt tempo-setup, hvor Kim H. Nielsen, som en af de tre hovedtalere, må præsentere 20 billeder og højst tale om hvert billede i 20 sekunder. Derefter debat i bredt sammensat panel.

Mange samles hos Greater Copenhagen

Et samlingspunkt for den danske ejendomsbranche bliver igen i år Greater Copenhagen-standen. Standen findes i Festivalpælæets hovedudstillings-område. Standens nummer er P-1.K14.

Første event på standen sker, når Nykredit afholder et såkaldte Meet & Greet-arrangement mandag 16. marts kl. 18.30.

Tirsdag 17. marts kl. 11-12 byder entreprenørkoncernen MT Højgaard indenfor på standen. Samme dag kl. 15.30-16.30 er det Carlsberg Byen, der afholder arrangement. Og kl. 17-18 er der så den officielle velkomstreception. Overordnet er det organisationen Copenhagen Capacity, hovedstadsområdets organisation for investeringsfremme og regional udvikling, der står for standen. Standen repræsenterer både København og Malmö.

Fra Danmark har en række danske aktører fra hovedstadsområdet i år købt sig ind på standen, herunder Arkitektgruppen, By & Havn, Carlsberg Byen, MT Højgaard, NPV, Københavns Kommune og Regions Hovedstaden. Dertil har Aalborg Kommune og Helsingborg by set en fordel i at koble sig på Københavner-brandet.

Prisoverrækkelser torsdag aften

Københavns Kommune afholder i år to events uden for standen. Det drejer sig om en investorbrunch om tirsdagen målrettet internationale investorer. Samme eftermiddag afholdes en rådgiver-event, hvor Greater Copenhagen bl.a. vil modtage en pris for at have verdens bedste strategi i forhold til at tiltrække udenlandske investeringer.

Mipim afsluttes torsdag aften med overrækkelsen af årets Mipim-priser i festivalpalæets store sal. Den danske ejendomsbranche er i år nomineret til ikke færre end tre priser: Ferie-, sports- og konferencentret Musholm er nomineret til prisen som "Bedste hotel og turismebyggeri". Gladsaxe Company House er nomineret til "Bedste innovative, grønne bygning", og endelig er Aabenraa Psykiatriske Sygehus med i kampen om prisen som "Bedste hospitalsbyggeri".

Uden for det officielle program vil ejendomsbranchen også mingle igennem over cocktails, kaffe, middagsselskaber og træningsevents.

EjendomsWatchs to udsendte vil følge begivenhederne tæt på vegne af læserne.

EjendomsWatch er på plads på Mipim-messen

Dansk Mipim-vinder: Som at vinde Champions League

Danmark kan vinde sin 11. pris på dette års Mipim-messe

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier