EjendomsWatch

Regeringen lukker storcentre og forbyder forsamlinger på over ti personer

Regeringen lukker nu for storcentre landet over i kampen mod coronavirus. Det vil kun være muligt at besøge storcentrene for at gå i en dagligvarebutik.

Foto: Olafur Steinar Gestsson//

Som et af de seneste tiltag mod spredningen af coronavirusset i Danmark har regeringen besluttet at kræve en række butikker lukket. Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag.

Fra klokken 10 onsdag vil butikker og andre forretninger skulle lukke.

Det gælder blandt andet storcentre landet over, som man kun vil kunne tilgå for at handle i en dagligvarebutik.

Blandt dem, der skal lukke helt, er også natklubber, fitnesscentre, frisører, solcentre, tatovører, frisører, vandpibecaféer og andre butikker, hvor personer kommer i tæt kontakt.

Fødevarebutikker er undtaget og vil fortsat være åbne, oplyser Mette Frederiksen.

Kunder skal kunne spritte af

For restauranter og caféer vil det være muligt at levere takeaway – altså mad til udbringning - men selve spisestederne vil også blive lukket, lyder det fra statsministeren.

Lukningerne gælder indtil 30. marts.

De steder, der fortsat holder åbent, skal fremover have håndsprit og håndvask klar til kunderne, når de handler.

"Der skal være plads nok. Kunderne skal kunne vaske hænder og spritte af. Der skal være god afstand både i køerne, og når man kigger på varer," siger statsministeren.

Samtidig udsteder regeringen et nyt forbud mod, at flere end ti personer samles. Det seneste forbud lød på, at højst 100 personer måtte samles.

Tiltagene er de seneste i regeringens og myndighedernes indsats for at inddæmme spredning af smitte med coronavirus.

"Det er alvor nu," siger direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på pressemødet.

"Det her gør ondt"

Ifølge Dansk Erhverv understreger tiltagene, at situationen er alvor. For den kommer til at blive dyr for hans medlemmer, siger direktør Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

"En lang række virksomheder, som allerede var i knæ, står til at blive slået helt ned under gulvbrædderne. Det her gør ondt, det kan jeg lige så godt sige," siger han.

"Vi skal stå sammen i kampen mod coronavirusset. Vi må gøre det, der skal til, for at komme coronaen til livs. Der skal mere til end det, der hidtil er gjort," tilføjer han.

"Det må og skal vi alle anerkende og bakke op om. Det er vigtigt, at vi strammer op. Hele Danmark må følge den samme linje og gøre det rigtige her. Det kan vi godt," lyder det fortsat.

Ifølge Brian Mikkelsen betyder de nye tiltag, at der bliver behov for mere vidtgående hjælp til erhvervslivet.

"De hjælpepakker, vi har set indtil nu, står ikke mål med virksomhedernes udfordringer," siger han.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier