EjendomsWatch

Mærsk-tårnet på Nørrebro har kostet 700 mio. kr. mere end ventet

Opførelsen af Mærsk-tårnet på Nørrebro i København er endt med at koste 700 mio. kr. mere end ventet, mens også tidsplanen er skredet med halvandet år, skriver DR.

Foto: Mathias Svold/IND

Udgifter til byggeriet af Mærsk-tårnet på Nørrebro er endt på 1,95 mia. kr., og det er næsten 700 mio. kr. mere end den oprindelige ramme på 1,3 mia. kr.

Det svarer til en overskridelse på 53 pct. skriver DR, der har tallene fra et byggeregnskab, som mediet har fået adgang til ved hjælp af aktindsigt i en række voldgiftsager.

Det er Bygningsstyrelsen, som er statens byggeselskab, der står bag byggeriet, der er blevet forsinket med halvandet år, og som skal bruges til blandt andet forskning og auditorier tilknyttet Panuminstituttet under Københavns Universitet.

Den højere pris betyder også, at huslejen er steget til 63 mio. kr. fra 29 mio. kr. i den oprindelige aftale, hvilket universitetet nægter at betale, mens de dog tilbage i 2015 godkendte et budget med en stigning til 51 mio. kr., skriver DR.

Regning for københavnsk vartegn er vokset med to milliarder 

Ny vision skal afløse højhusplaner på Nørrebro i København 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier