EjendomsWatch

Al nybyggeri på DTU skal guldcertificeres

Bæredygtighed skal spille en central rolle, når der bygges nyt på Danmarks Tekniske Universitet, og derfor går universitetet fremover efter guldcertificeringer, skriver Børsen.

Arkivfoto. | Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Danmarks Tekniske Universitet, DTU, vil fremover arbejde endnu mere målrettet med bæredygtighed, når der bygges nyt på universitetet. Alle nye bygninger skal fremover guldcertificeres efter DGNB-standarden.

Det skriver Børsen.

DTU bygger og renoverer hvert år for mellem 800 og 1000 mio. kr. Universitetet understreger, at man i lang tid har haft fokus på bæredygtighed, men det var først sidste år, at man besluttede, at nybyggeriet skal certificeres efter DGNB-standarden.

"De sidste fem år har vi faktisk bygget godt og stabilt til det niveau, der hedder DGNB Guld. Men vi har ikke certificeret det. Det var unødvendigt for os at få markedets vurdering, da vi jo aldrig skal sælge vores bygninger. Men skal vi fremover kunne fortælle omverdenen, hvad vi reelt gør – og skal vi have en proces, der virker – så er vi nødt til at gå ind i certificeringsordningen fuldt ud. Så får alle vores samarbejdspartnere nemlig også hånden på kogepladen," siger Claus Møller Rasmussen, DTU's bygherrechef, til Børsen.

Ifølge bygherrechefen handler fokusset på certificeringerne især om at få et fælles mindset, hvor alle indtænker bæredygtighed i arbejdet.

Brug af træ vinder frem i bæredygtigt byggeri 

Bæredygtigt byggeri er også at sikre et godt indeklima 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier