EjendomsWatch

Bæredygtigt byggeri er også at sikre et godt indeklima

Alle taler om bæredygtighed, når der bygges nyt eller renoveres, men mange glemmer indeklimaet. Det er dog en særdeles god forretning, at medarbejderne er velfungerende, viser undersøgelse, som ejendomsforvalteren Deas er partner i.

Det gode indeklima er i dag en helt naturlig del af det at skabe et byggeri, der er bæredygtighedscertificeret. Her et kig ind i Swecos nye domicil på 11.500 kvm i Ørestad, der blev indviet i efteråret. Her er der monteret akustikplader, som via teknologien Activ’Air aktivt nedbryder formaldehyd-emissioner. | Foto: PR/Saint-Gobain

I dag råder en virksomheds medarbejdere over en række digitale værktøjer, der er med til at strømline arbejdsdagen og gøre en række arbejdsprocesser både nemmere og mere komfortable. Det er med til at øge produktiviteten, men en anden vigtig faktor for netop produktiviteten er indeklimaet. I moderne kontorbyggeri opføres en bygning sammen med intentionerne om, at medarbejderne skal have det bedst muligt. Men der findes tusindvis af kvadratmeter af ældre bygningsmasse fra en tid, hvor indeklima udelukkende handler om at åbne et vindue og at skrue op eller ned for en radiator.

En undersøgelse finansieret af Elforsk – netop offentliggjort af Teknologisk Institut i samarbejde med DTU og Deas, som driver og administrerer ejendomme i hele landet – dokumenterer, at indeklimaet har en positiv effekt på medarbejderpræstationen i en nyrenoveret kontorbygning sammenlignet med en ældre kontorbygning med lavere grad af automatisering og tekniske installationer. Rapporten konkluderer, at indeklimaet skal tænkes mere ind i businesscasen, når kontorbyggeri renoveres. Derved kan man nedbringe medarbejdernes utilfredshed med indeklimaet og reducere dets indflydelse på medarbejdernes præstationer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier