Konsortium af investorer køber industriområde i Skælskør for trecifret millionbeløb

Det danske energiselskab Ørsted kan oplyse, at Stigsnæsværket, Stigsnæs Transithavn og Stigsnæs kulterminal er blevet solgt fra.
Foto: PR Ørsted
Foto: PR Ørsted
AF RITZAU FINANS & VIKTOR BRANDT KÆRGAARD

Ørsted sælger en stribe besiddelser i Skælskør-området, oplyser energikoncernen torsdag i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om Stigsnæsværket, Stigsnæs Transithavn og Stigsnæs kulterminal.

Køberen er konsortiet Stigsnæs Industripark, der planlægger at nedbryde de eksisterende kraftværksbygninger for at udvikle området med inddragelse af lokalsamfundet og Slagelse Kommune.

Stigsnæsværket blev taget ud af drift i december 2012, og Stigsnæs Transithavn bruges i dag primært som kultransithavn for Ørsted.

"Da vi har besluttet, at vi fra 2023 ikke længere vil fyre med kul i Ørsted, giver det god mening, at vi frigør arealerne og giver mulighed for ny udvikling i området," siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Ørsted, i meddelelsen.

Aftalen er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes gennemført ved udgangen af 2019. Der oplyses ikke en købspris i meddelelsen.

Bag Stigsnæs Industripark A/S står Rimeco Aktieselskab, Kloster A/S, HM Entreprenør A/S og P. Olesen & Sønner A/S.

Det har tidligere været fremme, at Slagelse Kommune ville købe Stigsnæs Havn.

Her skulle der ifølge mediet Sjællandske være blevet afholdt hemmelige møder i byrådet, der blandt andet handlede om, hvorvidt der skulle bydes 103 mio. kr. eller 120 mio. kr. for havnen.

Ikke desto mindre må kommunen se havnen gå til en anden.

"Vi har kigget på Stigsnæsværket i nogle år. Dels ligger der er en interessant nedbrydnings- og genbrugsopgave i værket, dels er Stigsnæs Transithavn en af de dybeste i Europa, og der er et stort potentiale i at udvikle og drifte denne havn. De partnere, der indgår i konsortiet, besidder en unik kompetence indenfor de områder, som skal indsættes på stedet. Så vi glæder os meget til opgaven," siger Klaus Peter Riggelsen, der er direktør i Rimeco, der tidligere har købt Enstedværket ved Aabenraa af Ørsted.

Og Klaus Peter Riggelsen har ret i, at alle i konsortiet kommer med hver sin spidskompetence.

For selskabet P. Olesen og Sønner står for nedbrydningen, mens HM Entreprenør og Kloster kommer fra henholdsvis entreprenør og transportbranchen.

Konsortiet oplyser i meddelelsen, at det er planen at "inddrage lokalsamfundet herunder Slagelse Kommune i processen, så der kan tilføres så megen aktivitet til området som muligt."

Ørsteds havnesalg er endt i politisk ballade

Danske planer om havvindpark støder igen på svensk modstand 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også