EjendomsWatch

Diskussion: Hvem bestemmer over københavnsk ø?

Ejerlauget bag den 16 kvadratkilometer store ø Saltholm strides med Tårnby Kommune om, hvem der bestemmer over øen og offentlighedens adgang til den.

Midt i Øresund lige mellem København og Malmø ligger øen Saltholm og strækker sig med sine 16 kvadratkilometer. På den er der mere eller mindre ren natur. Det er ikke meget, man normalt hører om øen, men Tårnby Kommune og ejerlauget er blevet uenige om offentlighedens adgang til den.

Det skriver Berlingske.

Uenigheden er opstået, fordi ejerlauget siden foråret har opkrævet 100 kr. pr. person, der besøger øen i forbindelse med arrangerede ture. Det kan for eksempel være en fugletur eller en vandretur. Kommunen mener, det strider mod naturbeskyttelsesloven, som fastslår, der skal være fri adgang til naturen på øen med henvisning til, at den blev fredet tilbage i 1980'erne, skriver avisen.

Kommunen vil derfor lave et påbud, som gør, at øens ejere skal følge kommunens anvisning. Øens mange private ejere i lauget mener, det strider mod deres ejendomsret, og de har hyret en advokat til at rådgive sig i sagen.

"Vi mener, at vi følger fredningen og naturbeskyttelsesloven med vores reglement. Vi passer på vores ø. Dens natur er et produkt af måden, vi har passet på den," udtaler Dirch Jansen Schmidt, som er formand for ejerlauget, til Berlingske. Han understreger, at det stadig er gratis at besøge øen på egen hånd, men bare ikke hvis man vil med på en af de arrangerede ture.

55 projektboliger i Ørestad solgt til svensk investor

NREP og Tetris opfører 24.000 kvm multihus i Ørestad

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier