EjendomsWatch

Udskældt projektudbyder lander rekordoverskud

Aarhusianske Obton, som Finanstilsynet har været efter et par gange, lander trecifret millionoverskud efter fremgang på 50 pct. Især ejendomsinvesteringer i regi af Koncenton trækker læsset. (Rettet.)

Foto: Ritzau Scanpix/Tycho Gregers

(Artikel rettet kl. 10 med korrekt årstal for bøde.)

Det aarhusbaserede investeringsselskab Obton, der tilbyder investeringsprojekter i ejendomme, vindmøller og solenergi, opnåede i 2017 et overskud før skat på 122 mio. kr., hvoraf omkring halvdelen kommer fra ejendomme, skriver Børsen.

Selskabet, hvori projektudbyderen Koncenton indgår, har to gange fået kritik af Finanstilsynet, der i 2014 uddelte en bøde for manglende overholdelse af den såkaldte prospektpligt - men det har tilsyneladende ikke skræmt velhavere og andre investorer fra at putte deres investeringspenge i selskabet.

"Vi er enormt stolte over vores resultater, som overgår vores forventninger, især på ejendomme," siger Anders Marcus, adm. direktør og medstifter af Obton, til Børsen.

Han peger på, at en generel øget efterspørgsel efter alternative investeringsmuligheder, kommer selskabet til del.

Obton har til ny bestyrelsesformand netop hyret den tidligere topchef gennem 12 år i Falck, Allan Søgaard Larsen, der i 2016 blev fyret fra jobbet, skriver avisen.

Trecifret millionkontrakt på plads: 361 boliger skal opføres i København

Crescendo: Kritik af projektudbydere er ikke rettet mod os

Finanstilsynet revser alternativ forvalter for rod i risikoen

Projektmager sælger ungdomsboliger for 100 millioner

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier