EjendomsWatch

Udskældt projektudbyder lander rekordoverskud

Aarhusianske Obton, som Finanstilsynet har været efter et par gange, lander trecifret millionoverskud efter fremgang på 50 pct. Især ejendomsinvesteringer i regi af Koncenton trækker læsset. (Rettet.)

Foto: Ritzau Scanpix/Tycho Gregers

(Artikel rettet kl. 10 med korrekt årstal for bøde.)

Det aarhusbaserede investeringsselskab Obton, der tilbyder investeringsprojekter i ejendomme, vindmøller og solenergi, opnåede i 2017 et overskud før skat på 122 mio. kr., hvoraf omkring halvdelen kommer fra ejendomme, skriver Børsen.

Selskabet, hvori projektudbyderen Koncenton indgår, har to gange fået kritik af Finanstilsynet, der i 2014 uddelte en bøde for manglende overholdelse af den såkaldte prospektpligt - men det har tilsyneladende ikke skræmt velhavere og andre investorer fra at putte deres investeringspenge i selskabet.

"Vi er enormt stolte over vores resultater, som overgår vores forventninger, især på ejendomme," siger Anders Marcus, adm. direktør og medstifter af Obton, til Børsen.

Han peger på, at en generel øget efterspørgsel efter alternative investeringsmuligheder, kommer selskabet til del.

Obton har til ny bestyrelsesformand netop hyret den tidligere topchef gennem 12 år i Falck, Allan Søgaard Larsen, der i 2016 blev fyret fra jobbet, skriver avisen.

Trecifret millionkontrakt på plads: 361 boliger skal opføres i København

Crescendo: Kritik af projektudbydere er ikke rettet mod os

Finanstilsynet revser alternativ forvalter for rod i risikoen

Projektmager sælger ungdomsboliger for 100 millioner 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier