Nordsjællandsk milliardprojekt får grønt lys

Politikerne har godkendt planerne om en ny bydel med 500 boliger og en lang række uddannelsesinstitutioner i Helsingør.
Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø
Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

Det Hørsholm-baserede KP Huse, der er en del af entreprenørselskabet Kjems & Petersen, har opkøbt en række grunde i det gamle industriområde ved Rønnebær Allé, Haderslevvej og Fredericiavej i Helsingør. Her har man planer om at bygge et campus, 400 ejer-eller lejeboliger samt 100 ungdomsboliger i op til syv etager.

Nu har Helsingør Kommunes udvalg for by, plan og miljø sagt god for at gå videre med planerne,  skriver Helsingør Dagblad.

Helsingør-biografen Cinema Center bliver en del af projektet, hvorfor planerne kaldes Cinemabyen. Der er også gjort plads til butikker og caféer i planlægningen, der kan løbe ifølge planen kan løbe op i 85.000 kvm.

Langs med vejene skal der ifølge de gældende planer være lav bebyggelse med boliger og erhverv. Midt i området kan der bygges højt, op til syv etager med boliger og uddannnelsesinstitutioner. Projektet har samlet en værdi af ca. 1,5 mia. kr., skriver Helsingør Dagblad.

Efter planen skal campusdelen rumme Erhvervsskolen Nordsjælland, 10. klasseskolen og Helsingør Ungdomsskole, Helsingørs kommende læreruddannelses, Den forberedende grundskole FGU samt Social- og sundhedsuddannelsen SOPU.

Kapitalforvalter får grønt lys til hotelplaner

To pensionskasser bygger 156 strandboliger i Helsingør

Sjællandsk ejendomsinvestor knopskyder til Helsingør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også