EjendomsWatch

Byggesocietetet: Giv nu kommunerne lov at bygge

Det nuværende anlægsloft for landets kommuner er alt for snævert, mener Byggesocietetets formand, der peger på det mærkværdige i, at staten gerne selv må bygge løs.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

Det er til skade for velfærden, at landets borgmestre bliver holdt i et alt for fast økonomisk greb via det såkaldte anlægsloft.

Det mener formanden for ejendoms- og byggebranchens fælles talerør, Byggesocietetet, i en klumme, som EjendomsWatch bringer tirsdag.

"Nedslidte skoler og forældede toiletfaciliteter harmonerer dårligt med et statsligt boom i anlægsinvesteringer. En udskydelse af vedligeholdelse af kommunale bygninger og anlæg skubber også problemet længere ud i fremtiden samtidigt med, at det bliver dyrere at løse," lyder det fra landsformand Tony Christrup.

Han peger endvidere på, at de aftalte 17 mia. kr. i anlægsloft ikke rækker, da kommunerne har opbygget et stort vedligeholdelsesefterslæb.

Hele klummen kan læses HER.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier