EjendomsWatch

Snævert kommunalt anlægsloft skader velfærden

KLUMME: Kommunernes anlægsramme er for snæver og udskyder for mange vigtige investeringer lokalt.

Foto: PR

Det virker helt forkert, at staten kan sætte det ene anlægsprojekt efter det andet i gang, mens kommunerne får nej til at igangsætte projekter til gavn for borgerne.

I Byggesocietetet opfordrer vi finansminister Kristian Jensen (V) til at lette foden fra bremsen og give kommunerne lov til at investere mere i nybyggeri og renovering af kommunale bygninger og anlæg.

I aftalen om kommunernes økonomi for 2018 blev regeringen og KL enige om at give kommunerne mulighed for at investere 17 mia. kr. i nybyggeri og renovering af kommunale bygninger og anlæg. Finansministeren fastholdt senest anlægsloftet på KL's topmøde, der blev afholdt i Aalborg tidligere på måneden.

Men 17 milliarder rækker slet ikke, når man tænker på, at en række kommuner har et meget stort efterslæb på vedligeholdelsesområdet både på det tekniske område og inden for skoleområdet.

Nedslidte skoler og forældede toiletfaciliteter harmonerer dårligt med et statsligt boom i anlægsinvesteringer. En udskydelse af vedligeholdelse af kommunale bygninger og anlæg skubber også problemet længere ud i fremtiden samtidigt med, at det bliver dyrere at løse.

Jeg opfordrer derfor kommunerne til på ny at presse på for at få finansministeren til at se kommunernes realiteter i øjnene og forhøje anlægsloftet.

Man taler så meget om et Danmark i balance. Her er et område, hvor der kan skabes balance mellem staten og kommunerne til gavn for hele landet.

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier