Visuel vækst får Filmbyen til at udvide

En udvidelse af Filmbyen på havnen i Aarhus skal videreudvikle Danmarks største eksport inden for den digitale og visuelle branche. Det nye byggeri er på forhånd fuldt udlejet.
Den kommende tilbygning til Filmbyen set fra Sydhavnsgade. | Foto: Aart Achitects/PR-illustration
Den kommende tilbygning til Filmbyen set fra Sydhavnsgade. | Foto: Aart Achitects/PR-illustration

Filmby Aarhus kaster sig over en udvidelse, der skal give mulighed for vækst for medievirksomheder i Danmark. Den mere end 4300 kvm store bygning løber op i en pris på 75,5 mio. kr. og er allerede fuld udlejet, skriver JP Aarhus.

Filmbyen lægger allerede hus til 59 virksomheder, herunder en række film- og medieproducenter. Med den nye bygning skal de fremover ligge side om side med alternative græsrodsuddannelser som Kaospiloterne og Det Danske Filmværksted samt nystartede iværksættere.

"Alt nyskabende kreativitet kommer fra det kulturelle vækstlag, og den prøver vi at understøtte med den nye bygning og Filmby Aarhus generelt. Væksten inden for film, spil og andre digitale virksomheder er steget enormt i Aarhus de seneste år, og flere københavnske virksomheder har også åbnet afdelinger i byen. Det er derfor naturligt, at vi udvider," siger Carsten Holst, direktør for Filmby Aarhus, til JP Aarhus.

Direktøren hentyder blandt andet til spilindustrien, som i dag er en global milliardforretning, og som flere danske digitale virksomheder har en aktie i. Virksomheder, der også kommer til at have lejemål i den nye kæmpe bygning på den aarhusianske havn.

Bygningen er tegnet af Aart Architects og skal også sætte rammerne for et nyt byrum, der skal få de aarhusianske borgere til at bruge området ved Filmbyen til rekreative formål. Den nye bygning skal stå klar i 2019 og får på sigt Jyllands-Postens nye domicil som nabo.

Udvidelse af Filmby Aarhus skal tiltrække flere kreative

Mediehus får lov at købe grund til nyt hovedsæde

Scandic rykker atter ind i centrum af Aarhus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også