Statslig kontrakt på 2,1 mia. kr. glider danske firmaers næse forbi

Fire italienske firmaer vinder ordre på 2,1 mia. kr., som også et korsortium med danske Aarsleff og Rambøll gik efter.
Foto: PR-visualisering
Foto: PR-visualisering
AF RITZAU

Det bliver fire italienske selskaber, der skal stå for opførelsen af den nye Storstrømsbro, der forbinder Sjælland med Falster via Masnedø ved Vordingborg.

Vejdirektoratet har haft fire bud at vælge imellem og har peget på et joint venture bestående af entreprenørfirmaerne Itinera, Condotte og Grandi Lavori Fincosit samt rådgivningsvirksomheden Seteco.

Det fælles bud har fået opgaven, der har en værdi af 2,1 mia. kr., foran tre konkurrerende samarbejder — herunder et med deltagelse af danske Per Aarsleff og Rambøll.

"Det vindende joint venture leverede imidlertid det bedste projekt baseret på pris og kvalitet, så valget faldt på dem," siger Niels Gottlieb, der er projektchef i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Arbejdet med Storstrømsbroen skal efter planen gå i gang til næste efterår, og i 2022 skal den indvies til biltrafik. Et år senere følger jernbanetrafikken med.

"Der vil hen over de kommende fire år blive brug for hundredvis af folk, som skal leve og bo i området, mens de bygger broen."

"I den forbindelse vil vi også tage hul på næste fase i vores nære samarbejde med regionens kommuner," siger Niels Gottlieb.

Det vindende bud indbefatter, at broelementerne skal produceres på Masnedø, hvor det nuværende Masnedø Gartneri lægger beslag på en stor del af arealet.

Det er derfor blevet eksproprieret, og nedrivningen begynder allerede i december.

Den nye Storstrømsbro bliver Danmarks tredjestørste bro efter Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

Når den er færdig, vil den indeholde to spor til højhastighedstog, en tosporet landevej samt gang- og cykelsti.

Den oprindelige Storstrømsbro skal efterfølgende rives ned, fordi den med ét jernbanespor ikke længere er tidssvarende og samtidig er i dårlig forfatning.

Den blev bygget i 1935. I over 30 år var den Europas længste bro over hav. Den er siden blevet suppleret af Farøbroen, der blev bygget i 1985 og bærer motorvejen mellem Sjælland og Falster.

Aarsleff arbejder på at få flere store projekter i hus i 2016/17

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende