EjendomsWatch

EDC ser ny tendens: Virksomheder lejer mere plads end de skal bruge

Landets virksomheder vokser og søger nye kontorlokaler, men i et marked med få ledige kontorer, er det nødvendigt at tænke langsigtet. Fremleje af overskydende plads vinder frem, lyder det.

Partner Thomas Bøgild-Jakobsen, Advokatkompagniet. | Foto: PR

Opsvinget kan for alvor mærkes på landets kontorledighed, der efterhånden er helt nede på 7,4 pct., hvilket er det laveste siden 2010. Samtidig viser EDC Erhvervs forventningsanalyse, at hver tredje virksomhed forventer at flytte inden for en overskuelig fremtid. Årsagen er især øget pladsbehov og i nogle tilfælde et ønske om at få lokaler med en profil eller beliggenhed, som passer bedre til virksomheden. Det gør, at de velbeliggende kontorer bliver revet væk, fortæller erhvervsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Jørgen Jørgensen.

For at sikre sig en god kontorejendom til virksomheden – i dag og i fremtiden – vælger mange virksomheder derfor at leje større lokaler, end de egentlig har brug for lige nu og her. Det er en ny tendens, uddyber Jørgen Jørgensen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier