EjendomsWatch

EDC ser ny tendens: Virksomheder lejer mere plads end de skal bruge

Landets virksomheder vokser og søger nye kontorlokaler, men i et marked med få ledige kontorer, er det nødvendigt at tænke langsigtet. Fremleje af overskydende plads vinder frem, lyder det.

Partner Thomas Bøgild-Jakobsen, Advokatkompagniet. | Foto: PR

Opsvinget kan for alvor mærkes på landets kontorledighed, der efterhånden er helt nede på 7,4 pct., hvilket er det laveste siden 2010. Samtidig viser EDC Erhvervs forventningsanalyse, at hver tredje virksomhed forventer at flytte inden for en overskuelig fremtid. Årsagen er især øget pladsbehov og i nogle tilfælde et ønske om at få lokaler med en profil eller beliggenhed, som passer bedre til virksomheden. Det gør, at de velbeliggende kontorer bliver revet væk, fortæller erhvervsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Jørgen Jørgensen.

For at sikre sig en god kontorejendom til virksomheden – i dag og i fremtiden – vælger mange virksomheder derfor at leje større lokaler, end de egentlig har brug for lige nu og her. Det er en ny tendens, uddyber Jørgen Jørgensen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier