EjendomsWatch

Erhvervsmægler i millionsatsning på udlejning via big data

Sadolin & Albæk vil være i top-tre inden for udlejning af ejendomme. Tidligere ATP-direktør skal rulle ny satsning i gang, hvor omdrejningspunktet er big data, blandt andet med præcise analyser af målgrupper og bevægelsesmønstre på tværs af kommunegrænser.

Kirstine Sand, partner og direktør i Sadolin & Albæk Udlejning. | Foto: PR

Erhvervsmægleren Sadolin & Albæk, der traditionelt har stået stærkt inden for større ejendomstransaktioner, går nu efter at få en større markedsposition inden for udlejning af ejendomme og begiver sig dermed i direkte kamp med mæglere som Lintrup & Norgart, Cushman & Wakefield Red, Newsec, CBRE og Colliers, skriver Børsen.

Til at skabe sig en markant markedsposition blandt de tre største er en investering på op mod to mio. kr. i et it-system baseret på big data, som efter analyse og filtrering kan skabe ny og dokumenteret viden om målgrupper blandt potentielle lejere og eksempelvis deres bevægelsesmønstre henover kommunegrænser.

"Nogen vil nok tænke, at det går fint uden big data. Ved visse analyser får du jo blot bekræftet din mavefornemmelse, men jeg tror, at kunderne fremadrettet vil kræve dokumentation for vores mavefornemmelse som mæglere. Det er simpelthen ikke nok længere at stikke en finger op i luften og vejre vinden," siger Kirstine Sand, tidligere underdirektør i ATP Ejendomme, og nuværende partner og direktør i det nyetablerede selskab Sadolin & Albæk Udlejning.

Hun peger, at det nye system allerede har dokumenteret, at indeklima er den største driver for kundernes efterspørgsel, efterfulgt at tillid til udlejer. Først på tredjepladsen handler det om pris.

Sadolin & Albæk: 2017 bliver rekordår for investeringsejendomme

Sadolin & Albæk: Stigende renter vælter ikke verden

Sadolin & Albæk advarer investorer om overkapacitet i detailhandlen 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier