EjendomsWatch

Erhvervsmægler i millionsatsning på udlejning via big data

Sadolin & Albæk vil være i top-tre inden for udlejning af ejendomme. Tidligere ATP-direktør skal rulle ny satsning i gang, hvor omdrejningspunktet er big data, blandt andet med præcise analyser af målgrupper og bevægelsesmønstre på tværs af kommunegrænser.

Kirstine Sand, partner og direktør i Sadolin & Albæk Udlejning. | Foto: PR

Erhvervsmægleren Sadolin & Albæk, der traditionelt har stået stærkt inden for større ejendomstransaktioner, går nu efter at få en større markedsposition inden for udlejning af ejendomme og begiver sig dermed i direkte kamp med mæglere som Lintrup & Norgart, Cushman & Wakefield Red, Newsec, CBRE og Colliers, skriver Børsen.

Til at skabe sig en markant markedsposition blandt de tre største er en investering på op mod to mio. kr. i et it-system baseret på big data, som efter analyse og filtrering kan skabe ny og dokumenteret viden om målgrupper blandt potentielle lejere og eksempelvis deres bevægelsesmønstre henover kommunegrænser.

"Nogen vil nok tænke, at det går fint uden big data. Ved visse analyser får du jo blot bekræftet din mavefornemmelse, men jeg tror, at kunderne fremadrettet vil kræve dokumentation for vores mavefornemmelse som mæglere. Det er simpelthen ikke nok længere at stikke en finger op i luften og vejre vinden," siger Kirstine Sand, tidligere underdirektør i ATP Ejendomme, og nuværende partner og direktør i det nyetablerede selskab Sadolin & Albæk Udlejning.

Hun peger, at det nye system allerede har dokumenteret, at indeklima er den største driver for kundernes efterspørgsel, efterfulgt at tillid til udlejer. Først på tredjepladsen handler det om pris.

Sadolin & Albæk: 2017 bliver rekordår for investeringsejendomme

Sadolin & Albæk: Stigende renter vælter ikke verden

Sadolin & Albæk advarer investorer om overkapacitet i detailhandlen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier