EjendomsWatch

Kommuneaftale blokerer for lavere ejendomsskat

Mange kommuner har sænket dækningsafgiften på erhvervsejendomme de senere år, men nu mister rådhusene en økonomisk gulerod, hvis de sænker skatten på erhvervsbygninger eller grundskylden. Ærgerligt, lyder det fra to organisationer tæt på ejendomsbranchen.

Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn.

De seneste år har adskillige kommuner sænket eller helt fjernet den såkaldte dækningsafgift på erhvervsejendomme, men den udvikling kan meget vel blive bremset fra nytår. VLAK-regeringen vil nemlig ikke længere give bonus, når kommuner sænker den lokale skat på firmamursten eller på jord - kun lavere indkomstskat giver en økonomisk belønning, når byrådene til efteråret fastlægger budgetter for 2018.

Sidste efterår vankede der bonus, uanset om indkomstskat (kommuneskat), grundskyld eller dækningsafgift blev lettet. Af samlede lettelser på 200 mio. kr. stammede de 85 mio. kr. netop fra dækningsafgiften, som blev lettet i 18 kommuner, mens fire kommuner skar 35 mio. kr. af grundskylden. Nu er den særlige pulje til at fremme lavere skat i kommunerne imidlertid blevet målrettet indkomstskatten, fremgår det af aftalen om kommunernes økonomi, offentliggjort torsdag eftermiddag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier