EjendomsWatch

Fire danske ministerier samarbejder for at gafle Nordea-hovedsæde

Erhvervsministeriet har oprettet en særlig enhed til at tage sig af alle spørgsmål om Nordeas mulige flytning af hovedsæde fra Stockholm til København.

Mens ledelsen i Nordens største bank, Nordea, i øjeblikket overvejer, om hovedsædet skal flyttes fra Stockholm til enten København eller Helsinki, så har det danske Erhvervsministerium oprettet en særlig task force, der tager sig af muligheden for, at valget lander på København. Det skriver Berlingske.

Erhvervsministeriet oplyser til mediet, at der ”i forbindelse med behandling af spørgsmålet vedrørende Nordeas mulige flytning af hovedsæde til København er blevet nedsat en selvstændig forvaltningsmyndighed med deltagelse af relevante myndigheder”.

Ifølge Erhvervsministeriet har Nordea for noget tid siden rettet henvendelse til ministeriet, og det er baggrunden for, at ministeriet har oprettet den særlige enhed, der ifølge Berlingske typisk også er undtaget aktindsigt, for at gøre det muligt at have et forum, hvor bankens ledelse og embedsmændene kan diskutere konsekvenserne af en flytning til København. Den nye task force har deltagere fra Erhvervsministeriet, Finansministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Finanstilsynet, Nationalbanken og Skatteministeriet.

Nordeas flytteovervejelser skyldes, at den svenske regering overvejer at øge afgiften til den såkaldte resolutionsreserve, og det vil ifølge Nordea betyde, at banken i 2019 skal betale ekstra fem mia. svenske kr. til reserven.

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier