EjendomsWatch

Bjarke Ingels vil sammen med japanere og finner tegne kulturhus

Fem teams er udvalgt til at afgive deres bud på, hvordan det nye vandkulturhus på Papirøen i København skal se ud.

Foto: Ritzau/STINE BIDSTRUP/

Københavns Kommune har nu udvalgt fem teams, der skal kæmpe om at få lov til at tegne et nyt vandkulturhus på op til 5000 kvm på Papirøen i København, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen sendte i februar den internationale arkitektkonkurrence i udbud, og i alt ansøgte 24 teams om at blive prækvalificeret til konkurrencen, som Nordea Fonden støtter med 2,1 mio. kr.

”Med lokalplanen for Papirøen får vi skabt en ny mangfoldig bydel med almene boliger og en arkitektur, der holder fast i områdets historie. Det nye vand-kulturhus er med til at gøre kvarteret attraktivt for andre københavnere at besøge,” udtaler Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune i meddelelsen.

Kommunen og Nordea-fonden har i udvælgelsen af de fem teams lagt vægt på ansøgernes erfaring og kompetencer inden for udførelse af projekter af lignende karakter.

De fem teams, der skal aflevere deres bud inden 2. juni 2017, er:

- Big med underrådgivere Cobe, arkitektfirma, Hundsbæk & Henriksen, rådgivende ingeniører, SLA landskabsarkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen, rådgivningsfirma indenfor energi og bæredygtighed, Teknologisk Institut, Gade & Mortensen, akustisk konsulent og kunstnerisk konsulent, A Kassen.

- 3XN med underrådgivere Tredje Natur, arkitektfirma, Rambøll, rådgivende ingeniører, Wallner Weiss, kunstnerisk rådgivningsfirma samt konsulent og rådgiver Casper Peter Risby Mortensen.

- Kengo Kuma and Assocciates (Japan) med underrådgivere Cornelius Vöge, dansk arkitektfirma, og rådgivende ingeniører Søren Jensen

- Aart med underrådgivere Cubo arkitekter, GBH Landskabsarkitekter, EKJ Rådgivende Ingeniører, kunstnerisk konsulent AVPD (formless) og strategisk og kreativ rådgiver, Mikkel Knowles Gjelstrup

- ALA (Finland) med underrådgivere Masu Planning and Petteri Nisunen Architects, kunstnerisk konsulent Studio Octopi arkitekter, og Bluet Oy Ltd., arkitektur- og ingeniørrådgivere.

Udviklingen af Papirøen forventes at blive påbegyndt i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, fremgår det.

Nordea-penge skal få stjernearkitekters øjne op for Papirøen 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier