EjendomsWatch

Bjarke Ingels vil sammen med japanere og finner tegne kulturhus

Fem teams er udvalgt til at afgive deres bud på, hvordan det nye vandkulturhus på Papirøen i København skal se ud.

Foto: Ritzau/STINE BIDSTRUP/

Københavns Kommune har nu udvalgt fem teams, der skal kæmpe om at få lov til at tegne et nyt vandkulturhus på op til 5000 kvm på Papirøen i København, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen sendte i februar den internationale arkitektkonkurrence i udbud, og i alt ansøgte 24 teams om at blive prækvalificeret til konkurrencen, som Nordea Fonden støtter med 2,1 mio. kr.

”Med lokalplanen for Papirøen får vi skabt en ny mangfoldig bydel med almene boliger og en arkitektur, der holder fast i områdets historie. Det nye vand-kulturhus er med til at gøre kvarteret attraktivt for andre københavnere at besøge,” udtaler Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune i meddelelsen.

Kommunen og Nordea-fonden har i udvælgelsen af de fem teams lagt vægt på ansøgernes erfaring og kompetencer inden for udførelse af projekter af lignende karakter.

De fem teams, der skal aflevere deres bud inden 2. juni 2017, er:

- Big med underrådgivere Cobe, arkitektfirma, Hundsbæk & Henriksen, rådgivende ingeniører, SLA landskabsarkitekter, Dansk Energi Management & Esbensen, rådgivningsfirma indenfor energi og bæredygtighed, Teknologisk Institut, Gade & Mortensen, akustisk konsulent og kunstnerisk konsulent, A Kassen.

- 3XN med underrådgivere Tredje Natur, arkitektfirma, Rambøll, rådgivende ingeniører, Wallner Weiss, kunstnerisk rådgivningsfirma samt konsulent og rådgiver Casper Peter Risby Mortensen.

- Kengo Kuma and Assocciates (Japan) med underrådgivere Cornelius Vöge, dansk arkitektfirma, og rådgivende ingeniører Søren Jensen

- Aart med underrådgivere Cubo arkitekter, GBH Landskabsarkitekter, EKJ Rådgivende Ingeniører, kunstnerisk konsulent AVPD (formless) og strategisk og kreativ rådgiver, Mikkel Knowles Gjelstrup

- ALA (Finland) med underrådgivere Masu Planning and Petteri Nisunen Architects, kunstnerisk konsulent Studio Octopi arkitekter, og Bluet Oy Ltd., arkitektur- og ingeniørrådgivere.

Udviklingen af Papirøen forventes at blive påbegyndt i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, fremgår det.

Nordea-penge skal få stjernearkitekters øjne op for Papirøen 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier