EjendomsWatch

Rigspolitiet holder fast: Politiskole bør være nybyggeri

Står det til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, bliver en ny politiskole oprettet i nyopførte ejendomme.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Khan Tariq.

Selv om justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har åbnet for, at den nye politiskole ikke nødvendigvis skal placeres i Herning, mener han fortsat, at den skal bygges op fra grunden.

Og nye bygninger er også, hvad Rigspolitiet anbefaler, fastholder rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

"Det gør vi, fordi det skaber de bedst mulige læringsmiljøer. Hvis man bygger en ny skole, så kan man fra begyndelsen sikre optimale træningsfaciliteter, laboratorier og de øvrige specialting, som politiet har brug for i uddannelsen," siger rigspolitichefen i en skriftlig kommentar.

"Derudover vil nybyggeri give mulighed for at tænke de bedste mulige sikkerhedsforanstaltninger ind fra start."

"Det er vores vurdering, at det tidsmæssigt generelt vil tage lige så lang tid at omdanne eksisterende bygninger som at bygge helt nyt," lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Der er imidlertid ikke enighed om placeringen af den nye politiskole på Christiansborg. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mener, at der findes eksisterende bygninger, der kan bruges til formålet.

Partierne indkaldes til nye forhandlinger mandag 23. januar.

Regeringen klar til at droppe politiskole i Herning

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier