EjendomsWatch

Brillekæde går konkurs midt i julehandlen

Efter godt to år i Danmark drejer kæden nøglen om. Stifterparret arbejder på at føre kæden videre i et nyt selskab, men konkurrencen i branchen er hård.

Foto: Google Street View

Midt i julesalget er det norske modebrillefirma Kaibosh begæret konkurs, og alle butikker er lukket, skriver Børsen. Selskabet var relativt ny på det danske marked, som var vigtigt for stifterne af selskabet Helge Flo og Michelle Rowley.

Kaibosh havde et koncept med modebriller til faste priser og var til salg både i egne butikker i København og Aarhus, ligesom brillerne var til salg i flere modebutikker. Michelle Rowley oplyser i en e-mail, at man forventer at åbne de lukkede butikker allerede i januar 2017 via et nyt selskab.

Kaibosh har været en ny og relativt lille spiller i det danske optikermarked og har ifølge Optikerforeningen ikke fyldt særligt meget i billedet endnu. Markedet for briller til enhedspriser er dog et vanskeligt marked, som er domineret af Louis Nielsen i Danmark.

"Det er et hårdt marked med voldsom meget konkurrence. Smart Eyes har nedjusteret sine forventninger til fremtiden, og Optikhuset er lige gået konkurs med fem butikker i Danmark med det koncept. Louis Nielsen sidder stærkt på det marked, og dem, som kommer ind for at konkurrere, får det rigtigt svært," siger Per Michael Larsen, optometrist og formand for Optikerforeningen, til Børsen.

Svensk brillekæde flopper i Danmark og dropper vækststrategi

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier