EjendomsWatch

Svensk brillekæde flopper i Danmark og dropper vækststrategi

Kæden opgiver aggressivt mål om 50 butikker. Direktør stopper og sender kritik mod konkurrent. Han bør tørre øjnene, lyder modsvaret.

Foto: PR

Den svenske brillekæde Smarteyes kom i 2013 til Danmark med store armbevægelser, men efter blot 15 butiksåbninger opgiver kæden de aggressive vækstmål og fokuserer i stedet på at tjene penge. Det skriver Børsen.

"Indtoget på det danske marked har budt på nogle udfordringer, vi ikke havde forudset fra starten. Konkurrencen er ekstremt hård. Vi ynker ikke, men nogle af de store spillere er gået benhårdt efter os, og det har forsinket os," siger Niels Adolfsen, der selv stopper i Smarteyes inden for kort tid.

Han mener, at konkurrenten Louis Nielsen tilbyder optikere 11.000 kr. ekstra om måneden i et år for at lokke dem væk fra konkurrenterne. Tino Pedersen, kommunikationschef hos Louis Nielsen, mener, at Niels Adolfen bør "tage en Smarteyes-pudseklud og tørre øjnene" og acceptere, at der er kamp om medarbejderne.

Smarteyes er ejet af den svenske milliardær Rune Andersson gennem en familieejet kapitalfond, og ifølge Niels Adolfsen er der trods opbremsningen ingen rysten på hånden fra den kapitalstærke ejer.

Optikerkæde må kigge langt efter sorte tal

Normal-ejere vil sælge ud af den voksende butikskæde

Butikskæde-milliardær henter tidligere Carlsberg-direktør som bestyrelsesformand

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier