Colliers: "Udpræget forsigtighed" gør indhug i transaktionsvolumen

Transaktionsvolumen i årets første fem måneder kan ifølge mægleren Colliers slet ikke følge med 2021-tallene. Industri og logistik fylder stadig mere på et marked, hvor København ikke er vågnet. 
Carsten Gørtz Petersen, adm. direktør hos Colliers. | Foto: PR
Carsten Gørtz Petersen, adm. direktør hos Colliers. | Foto: PR

I årets første fem måneder udgjorde transaktionsvolumen blot en tredjedel af volumen i samme periode sidste år, når det kommer til det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme. Det viser nye tal fra erhvervsmægleren Colliers.

Hvad angår industri- og logistiksegmentet er der dog en forholdsmæssig fremgang at spore; denne type ejendomme tegnede sig således for 30 pct. af den samlede volumen fra januar til og med maj – de forgangne år har tallet været hhv. 13 og 18 pct. – og bliver kun overgået af den traditionelle frontløber, boliger, med 38 pct.

Ifølge Carsten Gørtz Petersen, adm. direktør hos Colliers, har industri- og logistiksegmentet ”oplevet en strukturel efterspørgsel, som har vist sig at være meget robust, også når der er store udsving i samfundsøkonomien.”

”Øget nethandel under coronapandemien samt globale forsyningsproblemer har fået mange virksomheder til at tage lagerfunktionen og produktionen hjem til Danmark, så det i kombination med et lille udbud af moderne ejendomme i dette segment fortsat har været attraktivt for investorerne,” siger Carsten Gørtz Petersen i en analyse.

Handlen i hovedstadsområdet er bremset op i årets første fem måneder, hvor Storkøbenhavn fra sidste år at have siddet på 57 pct. af den samlede volumen her blot tegner sig for under en tredjedel i form af 30 pct.

Carsten Gørtz Petersen beretter om det, han kalder ”en udpræget forsigtighed blandt investorerne både på sælger- og købersiden over de seneste 12 måneder.” 

”Sælgerne virker nervøse for, at der ikke er nok købere, eller at priserne er for lave. Men faktisk er interessen blandt køberne stor, når først ejendomme kommer i markedet, og der er fortsat et meget stort placeringsbehov særligt blandt ejendomsfonde,” lyder det fra Colliers-bossen.

”Det kan da også tænkes, at vi stadig har en mindre korrektion foran os, men nu tyder mere og mere på, at inflationskurven er ved at knække, og rentestigningerne har toppet, hvilket lægger en bund under priserne.”

Butiks- og kontorejendomme udgør hver især 17 og 11 pct. af den samlede volumen, mens hoteller og de øvrige segmenter tager omtrent 2 pct. hver. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også