Arne Jacobsen-tegnestue slipper helskindet gennem krise og inflation

Arkitektfirmaet Dissing+Weitling har kun været ”en smule” påvirket af krise og stigende priser i 2022 og forbereder allerede en udvidelse af staben i 2023.
Blandt Dissing+Weitlings opgaver har været denne kontorejendom på Østerbro i København, som opføres for ATP Ejendomme. | Foto: PR-visualisering: Dissing+Weitling og ATP Ejendomme
Blandt Dissing+Weitlings opgaver har været denne kontorejendom på Østerbro i København, som opføres for ATP Ejendomme. | Foto: PR-visualisering: Dissing+Weitling og ATP Ejendomme

Mens flere arkitektfirmaer har været ramt af markante indtjeningsfald og uundgåelige fyringsrunder, har man hos Dissing+Weitling undgået de værste skrammer. Det viser en netop offentliggjort årsrapport for 2022.

Bruttofortjenesten for arkitektfirmaet i 2022 udgjorde 19,9 mio. kr., hvilket er et fald i forhold til det foregående års tal på 22,3 mio. kr. Tilsvarende faldt driftsresultatet fra 6,2 mio. kr. til 3,1 mio. kr. i 2022. Dette fald tilskrives, at arkitektfirmaet har oplevet en smule opbremsning på projekter. 

Dog meldes det, at projekterne har været igangsat igen, og opbremsningen har ikke ført til nogen opsigelse af medarbejdere. Årets bundlinje bliver ligesom driftsresultat næsten halveret fra 5,2 mio. kr. til 2,3 mio. kr. i 2022. Egenkapitalen lyder ved årets udgang på 10,6 mio. kr. og er et fald fra 16,4 mio. kr. i 2021.

Flere arkitektfirmaer har været presset i bund under vanskelige markedsforhold i 2022, men hos Dissing+Weitling ser man i år de første tegn på en forbedring i branchen.

”Vi oplever opgavetilgang og ser ind i et 2023 med en stærk pipeline, som kræver yderligere ansættelser. Vi har derfor forventninger om en forhøjet omsætning og et forbedret resultat,” står der i ledelsesberetningen fra årsrapporten 2022.

Aflyst studietur

Med til at hjælpe på resultaterne er, at man i tegnestuen aflyste en stor planlagt studietur til udlandet. I stedet blev det ændret til en danmarkstur, viser årsrapporten. 

Arkitektfirmaet Dissing+Weitling har rødder i hæderkronede Arne Jacobsens tegnestue. Hans Dissing og Otto Weitling, der var henholdsvis tegnestuechef og partner, købte virksomheden af Arne Jacobsens bo i 1971.

Dissing+Weitlings har som arkitekter speciale inden for de tre forretningsområder: Bygning, kulturarv og transformation samt mobilitet. Som Arne Jacobsens arvtagere bruger firmaet ekspertisen fra hans design i både nybyg og renoveringsopgaver.

Arkitektfirmaet beskæftiger 45 medarbejdere og står bl.a. bag opgaven om et 15.000 kvm nybyggeri ved Vibenshus Runddel på Østerbro i København for ATP Ejendomme, der blev skudt i gang tidligere i år.

Tegnestuen arbejder også internationalt og har projekter i mere end 40 lande.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også