Nrep sælger ud – specialistfond overtager portefølje

Nordisk fond med danske rødder overtager to friplejehjem og fire under opførelse. ”Vi har fået et godt tilbud,” lyder det fra investeringschef. 
Fribo Holte, der stod færdig i 2021, er et af de færdigudviklede friplejehjem i den portefølje, som Nrep nu har solgt til Northern Horizon. | Foto: PR / Nrep
Fribo Holte, der stod færdig i 2021, er et af de færdigudviklede friplejehjem i den portefølje, som Nrep nu har solgt til Northern Horizon. | Foto: PR / Nrep

Den nordiske udbyder af ejendomsfonde Nrep slanker sin portefølje og sælger seks friplejehjem til en fond under kapitalforvalteren Northern Horizon, oplyser Nrep tirsdag.

Prisen oplyses ikke, men porteføljen vil indgå i Northern Horizons fjerde ejendomsfond med fokus på plejehjem, som dermed vil nå op på 23 aktiver i Norden og med en investeringskapacitet på 4,8 mia. kr.

”Vi er meget begejstrede for handlen, der er den største plejehjemstransaktion på det danske marked nogensinde. Aftalen er meget attraktiv for os, bl.a. fordi aktiverne passer godt til vores investeringsstrategi. De har en rigtig god beliggenhed i vækstbyer, de er enten nyopførte eller under etablering, og så har de en høj klima- og ESG-standard,” udtaler Kasper Wehner, der har titel af co-fund manager i Northern Horizon og er ansvarlig for investeringer på det danske marked.

Nrep oplyser, at man fastholder interessen for denne type ejendomme.

”Friplejehjem drives imidlertid af specialiserede operatører, og derfor er der mindre fordel for Nrep i at opbygge større porteføljer på området,” skriver virksomheden, hvor investeringschef Mohamad Awad udtaler:

”Der er blevet taget godt imod vores produkt, og nu har vi fået et godt tilbud fra en investor, som både har segmentet som sit kerneområde og en langsigtet investeringshorisont. Det skaber gode, stabile rammer for operatørerne og de ældre, og derfor passer salget os godt.”

Nordic Horizon har siden 2007 investeret i 125 plejehjem i Norden. Selskabet har kontorer i Danmark, Finland, Sverige, Estland, Litauen og Tyskland. 

Som formand sider den danske ejendomsveteran Lars Ohnemus, mens adm. direktør er Milda Darguzaite, der sidder i Litauen. I bestyrelsen sidder desuden Niels-Erik Mousten, der i mange år var adm. direktør i Danske Capital og i dag har en professionel bestyrelseskarriere.

Nrep er i handlen blevet rådgivet af advokatfirmaet Accura, mens Northern Horizon er blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, EY, Vita Ingeniører og Nordicals, fremgår det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb