EjendomsWatch

Ordreindgangen svigter hos Hoffmann

Ordrebogen hos entreprenøren Hoffmann bugner ikke på samme måde som tidligere, og omsætningen står stille i forhold til sidste år, viser netop offentliggjort kvartalsregnskab. Lønsomheden i den danske forretning er dog fortsat væsentlig bedre end andre steder i Veidekke-koncernen.

Foto: PR / Hoffmann

Med en overskudsgrad på 8,5 pct. i andet kvartal er Hoffmann – den danske gren af den børsnoterede norske entreprenørkoncern Veidekke – fortsat forretningens duks ud i lønsomhed. Hvad ordrebogen angår, ser det dog mindre rosenrødt ud.

Ordreindgangen i andet kvartal var med ca. 600 mio. norske kr. (omkring 450 mio. kr.) identisk med årets første tre måneder og omkring 100 mio. norske kr. mindre end samme periode i 2021. Ordrebogen lyder på 3,1 mia. norske kr., hvor den året før var 3,3 mia. norske kr.

Den danske omsætning lyder fortsat på 530 mio. norske kr., mens resultatet før skat løfter sig fra 37 til 45 mio. norske kr. sammenlignet med perioden april-juni sidste år. Samlet set gik top- såvel som bundlinje tilbage i første halvår af 2022 sammenlignet med de første seks måneder af 2021.

Overordnet set var koncernomsætningen i andet kvartal på linje med tallene for 2020 og en smule bedre end dem fra sidste år; toplinjen lyder således på 9,9 mia. norske kr. mod 9,8 mia. norske kr. i samme periode i 2021.

”Vi vil i den kommende tid fortsætte med at vælge projekter med den rette risikoprofil og forbedre vores tilgang til risikostyring i forhold til projekteksekvering,” lyder det fra Veidekke-topchef Jimmy Bengtsson.

”Vi vil foretage kommercielt fornuftige prioriteter med afsæt i vores robuste pengebeholdning, der gør det muligt for os at udnytte muligheder og fortsætte fremgangen, også i det nuværende svagere marked.”

På bundlinjen gik kvartalstallene den forkerte vej, da man lander på 355 mio. norske kr. mod 391 sidste år – en tilbagegang i resultatet før skat svarende til 9,2 pct.

Ordeindgangen på koncernniveau gik frem drevet af den norske forretning og lød i alt på 13,2 mia. norske kr. i andet kvartal mod 10,1 mia. norske kr. i samme periode sidste år. Da juni sluttede, lød ordrebogen på 44,2 mia. norske kr. – 11 pct. mere end i 2021.

Ifølge regnskabet vil to tredjedele af ordrebogen blive konverteret til omsætning i løbet af det kommende år.

Sløv start på året for lønsomme Hoffmann: Top- og bundlinje falder med knap 30 pct.

Omsætningen falder hos Hoffmann mens bundlinje står stille

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier