EjendomsWatch

Salget styrtdykker hos husbyggere

Stigende materialepriser presser sammen med renteudviklingen salget ned. ”Kunderne er forsvundet”, siger direktør.

Svend Pedersen, ejer og adm. direktør i byggefirmaet HHM i Hillerød, har set salget af huse falde 40 pct. i år. | Foto: HHM

En kedelig cocktail af stigende materialepriser, brudte forsyningskæder og generel usikkerhed kan mærkes hos landets husbyggere, hvor salget er i frit fald, skriver Børsen.

Hos byggefirmaet HHM i Hillerød er salget af enfamiliehuse faldet 40 pct. siden nytår og ligner dermed billedet fra Huscompagniet og Milton Huse. Hos Eurodan Huse har nedgangen betydet, at 30 er afskediget, fremgår det.

”Tro mig, vi sidder på vagt hele tiden. Vi har en nødplan i skuffen, hvis det går helt galt. Vi vurderer konstant, hvorvidt vi skal sætte de næste projekter i søen,” siger Jan Skovgaard Hansen, direktør i Lind & Risør, til Børsen.

Huscompagniet melder om ordrebog på over 4 mia. kr.

Niam udvider samarbejde med Horsens-husbygger og køber 346 projektboliger

Tirsdagens noter: HHM, ISS, Region Hovedstaden, Kødbyen

Milton Huse løfter omsætningen over 50 pct. – bundlinjen boomer


Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier